Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jan 2021

BMW verkoopt Motorsport-circuitversies nu via dealers

BMW gooit de verkoop van zijn circuitversies over een andere boeg. Liefhebbers voor de M2 CS Racing en de toekomstige M4 GT3 hoeven zich niet langer te wenden tot BMW Motorsport zelf, maar kunnen bij zogeheten Motorsport-dealers terecht. In Nederland zijn drie vertegenwoordigers aangesteld, in België één.

Het gaat om de Nederlandse BMW-dealers Renova in Tilburg, De Maassche in Echt en Van Poelgeest in Amstelveen. In België neemt G&A in Turnhout de verkoop van de circuitversies op zich. De bedrijven zijn reeds dealer van BMW en voeren ook de M-modellen als de M2 CS en M8. Naast de verkoop en directe levering nemen de bedrijven ook het onderhoud van de circuittypes voor hun rekening.

Hoogste podiumtrede

De aanstelling van de dealerbedrijven volgt een jaar na de onthulling van BMW’s nieuwste raceversie, de M2 CS Racing. Deze op de M2 CS gebaseerde coupé is de opvolger van de M240i Cup, waarmee in de afgelopen jaren op circuits werd gestreden om de hoogste podiumtrede. Later dit jaar treedt de auto aan in de onlangs aangekondigde BMW M2 CS Racing Cup Benelux , dat een programma op de circuits in Nederland en België zal afwerken. Met de M2 CS Racing kan bovendien aan andere raceklasses worden deelgenomen.

M4 GT3 volgt in 2022

Het leveringsprogramma van de Motorsport-divisie wordt binnenkort verrijkt met de M4 GT3. Die nieuwe racewagen is gebaseerd op de fonkelnieuwe, nog te verschijnen M4 Coupé. Waar de straatversie al dit jaar beschikbaar is, laat de circuituitmonstering nog tot en met 2022 op zich wachten. De auto is reeds te reserveren. De M2 CS Racing is al beschikbaar. De auto’s worden sinds eind vorig jaar uitgeleverd. Voor de videoserie Sjoerds Weetjes maakte Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen onlangs een video van de M2 CS en M2 CS Racing. Hij zette de circuitversie naast de raceversie en toont de verschillen aan.