Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW M8 Gran Coupé en M8 Competition Gran Coupé zijn hier

Absoluut geen verrassing, maar toch leuk. BMW toont vandaag de nieuwe BMW M8 Gran Coupé en de BMW M8 Competition Gran Coupé. Zoals verwacht met maximaal 625 pk uit de bekende 4,4 liter V8.

BMW M8 Competition Gran Coupé

De BMW 8 Serie Gran Coupé werd als een van de laatste modellen van de line-up van de 8 Serie bekend gemaakt. Het is dus niet zo gek dat we tot nu moesten wachten totdat dit slagschip ook de M-behandeling kreeg toegediend. Ook wisten we, na de komst van de M8, wat we konden verwachten. Een M8 Gran Coupé met 600 pk uit een 4,4 liter V8 en een M8 Competition Gran Coupé met 625 pk uit diezelfde V8. En helaas komen de altijd voorspelbare Duitsers ook deze keer niet met een verrassing. Hetgeen we verwachtte is nu waarheid.

Paars

Oke, wellicht is de gekozen kleurstelling van de M8 Gran Coupé die we hier zien wat verrassend. Paars zien we niet zo vaak terug op een Duitse kolos. Maar goed, dat is dan ook wel zo’n beetje het enige. Voor de rest zien we namelijk vooral een M8, of M8 Competition met twee extra achterdeuren. Tussen beide modellen zien we dat de bumpersets overeenkomen. Ook is het interieur is van elkaar overgenomen en zijn zelfs de velgen hetzelfde.

BMW M8 Competition Gran Coupé

BMW M claimt natuurlijk wel dat ze het onderstel van de auto speciaal hebben afgesteld op de 200 mm langere wielbasis en het extra gewicht, maar dat hadden we ook wel verwacht. Gelukkig maakt al die voorspelbaarheid de prestaties van de M8 Gran Coupé niet minder imposant. Een sprint van 0-100 km/h gaat binnen 3,3 seconden en binnen 3,2 seconden voor de Competition. Topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h en 305 km/h als men het optionele M Driver’s Package aanschaft.

Prijzen

De BMW M8 Gran Coupé en BMW M8 Competition Gran Coupé zullen beiden voor het eerst in het echt getoond worden op de autoshow in Los Angeles volgende maand. De modellen staan gepland voor een debut bij de Nederlandse dealers in april van 2020. Prijzen weten we nog niet, maar je kunt er donder op zeggen dat die al snel rond de twee ton komen te liggen. Een kale BMW M850i xDrive Gran Coupé kost immers al meer dan € 170.000.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.