Autovisie
Autovisie Nieuws 4 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW M8 al in Nederland?

Dit is hem, de nieuwe BMW M8. De fabrikant liet al eerder een conceptversie van het sportieve topmodel zien en gaf al plaatjes van een gecamoufleerde M8 vrij, maar dit is hoe de auto er definitief uit komt te zien. Maar wat opvallend op de foto’s is, ze zijn blijkbaar in Nederland genomen. BMW M8 Competition

Als je goed kijkt zie je op de achtergrond -even los van de eveneens kakelverse 3 Serie en 8 Serie Cabriolet- borden staan met Nederlandse teksten erop. De fotograaf, die zijn foto’s via Germancarforum deelt, heeft zich echter op de in Frozen Blue Metallic gespoten coupé gericht. Hij stelde zijn camera scherp op het M8-embleem, waar de term ‘Competition’ onder staat vermeld. BMW liet al weten dat de M8 meer dan 600 pk sterk zou worden. In de M5 Competition levert dezelfde 4.4 V8-motor met twee turbo’s 625 pk en 750 Nm. Of de Duitsers voor de M8 de krachtbron verder opwaarderen, is nog niet bekend. Net als de M5 krijgt de M8 vierwielaandrijving, waarbij je de aandrijving naar de voorste wielen kunt uitschakelen. Verder is de M8 geen verrassing. Hij kenmerkt zich door vier uitlaatuitstukken met carbon-inzetstukken in de bumper, een koolstofvezel dakzwarte grille-omlijsting en 20 inch wielen.

BMW onthult de M8 al spoedig. Naar verluidt zal de auto op de Autosalon van Genève te bewonderen zijn. De reguliere 8 Coupé staat dan net drie maanden bij de dealer. De M8-aanduiding debuteert op de Coupé, maar komt ook als Cabriolet en als Gran Coupé, al moet laatstgenoemde nog officieel worden voorgesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.