Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

BMW M4 DTM Champion Edition is zeldzamer dan de M4 GTS

BMW-verzamelaars kunnen hun slaapzak van zolder halen en zich installeren bij de BMW-dealer. Er komt namelijk een limited edition van de BMW M4 Coupé uit en dat zou wel eens een klassieker van de toekomst kunnen worden.

Afgelopen weekeinde sleepte BMW het DTM-kampioenschap voor rijders in de wacht met BMW Motorsport-rijder Marco Wittmann. Voor de Duitser was het de tweede DTM-titel in drie jaar tijd. Om dat heuglijk feit te vieren, komt BMW met een zogeheten DTM Champion Edition van de M4 Coupé. Volgens BMW’s M GmbH is de M4 DTM Champion Edition een van de weinige gelimiteerde uitgaves die zo dicht bij de racewagens van het merk staat.

BMW M4 DTM Champion Edition aaPlus 69 pk

Er komen slechts 200 stuks beschikbaar, waarmee de sportcoupé veel zeldzamer is dan de M4 GTS waarvan BMW er uiteindelijk 700 stuks heeft geproduceerd. Met die M4 GTS deelt de M4 DTM Champion Edition veel techniek. Dat begint bijvoorbeeld bij de 3,0 liter turbomotor. Net als het blok in de GTS beschikt de DTM-uitgave over een 69 pk hoger motorvermogen dan de standaarduitvoering van de M4. Het totaalvermogen ligt op 500 pk. Ook deze zes-in-lijn heeft waterinjectie, wat de enorme vermogenswinst mogelijk maakt. De krachtbron brengt de M4 Coupé nu in 3,8 seconden van stilstand naar 100 km/h. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld, ware het nu op liefst 305 km/h.

BMW M4 DTM Champion Edition aaaAlpine White

De in louter Alpine White gespoten M4 DTM Champion Edition onderscheidt zich van de reguliere M4-uitmonsteringen door onder andere koolstofvezel carrosseriedelen. Zo zijn de motorkap, het dak en de diffuser van het lichtgewicht doch supersterke materiaal vervaardigd. Om de gewichtsreductie voor het model voort te zetten, zijn de uitlaateindstukken van titanium gemaakt.

666 M

BMW zet de M4 DTM op Michelin Pilot Sport Cup 2-wielen, die op de vooras zijn voorzien van 265/35R19-banden en op de achteras 285/30R20-banden hebben aangemeten gekregen. Achter de zogeheten 666 M-lichtmetalen wielen in Orbit Grey schuilen carbon keramische remschijven. Voor deze gelegenheid monteert BMW M bovendien een mechanisch verstelbaar onderstel.

LEES OOK: NIEUW CIRCUITSPEELTJE VAN BMW, DE M4 GTS

Tweezitter

BMW heeft van deze M4 een tweezitter gemaakt. In plaats van een achterbank is achterin een rolkooi aangebracht. Het bekende meubilair is sowieso achterwege gelaten. Voorin staan twee kuipstoelen, voorzien van een laagje alcantara en leder.

De levering start spoedig. BMW M zal de gelimiteerde uitgave in een afdeling vervaardigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.