Autovisie
Autovisie Nieuws 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

BMW M2 Competition heeft motor uit de M3/M4

Daar is de BMW M2 in het kwadraat! Oftwel, de BMW M2 Competition. Later deze maand wordt hij officieel onthuld, maar de specificaties en een paar foto’s liggen nu al op straat.

m2 competition 1

Het eerste wat opvalt is dat de M2 Competition lastig te onderscheiden is van de M2. Er zijn andere wielen, een heel iets gewijzigde voorbumper en grille zonder chroomstripje eromheen. Daarbij lijkt de Competition ook in een nieuwe kleur leverbaar te worden: het oranje van de BMW 1M.

M3/M4-blok

Onderhuids zijn de verschillen groter. Daar ligt niet langer het 370 pk en 465 Nm sterke N55-blok uit de M2, maar de 410 pk en 550 Nm leverende S55-motor. En ja, die is afkomstig uit de M3/M4 (waarin hij sterker is). Dat betekent dus dat de M2 Competition twee turbo’s heeft, tegenover één voor de M2.

Iets sneller

Wat doet dat voor de prestaties? Nou, de acceleratietijd naar 100 km/h is iets beter geworden. Die was 4,4 seconden en is nu 4,2 seconden. De M2 Competition zou een automaat met dubbele koppeling hebben. De M2 is er ook met een handgeschakelde zesbak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.