Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 1 feb 2018

BMW M keurt vooralsnog M5-hybride af

Hij bestaat, zo onthult Vroom.be na een gesprek met Peter Quintus, verkoop en marketing manager BMW M. We hebben het over een BMW M5 met geëlektrificeerde aandrijflijn. Het is een prototype. Maar daar zal het voorlopig ook bij blijven, stelt Quintus.

bmw_m5_m_performance_parts_6

De manager legt uit: “Het draait om de filosofie, niet om vasthouden aan heilige huisjes. We zoeken naar wat we kunnen doen met een bepaalde technologie en of dat past bij wat een M-model voor ons moet kunnen. We kunnen vandaag perfect een M Plug-in Hybrid bouwen, want daar hebben we de componenten voor.” In het gesprek met Vroom.be zegt hij bovendien: “Het prototype van de plug-inhybride M5 blijkt niet slecht te rijden, maar gewicht blijft het grootste probleem. Het resultaat is dus niet even goed als wat we met de klassieke technologie kunnen. Over drie à vier jaar staat de technologie verder, wegen batterijen minder,… en dan kunnen er geëlektrificeerde M-modellen volgen.”

bmw_m5_m_performance_parts

Sportpakket

De M5 plug-in hybrid maakt geen deel uit van BMW M’s productoffensief om in de komende drie jaar 26 nieuwe modellen onder M- en M Performance-label uit te brengen. Volgens Quintus worden dat hoofdzakelijk types onder de noemer M Performance. “Die worden namelijk heel positief ontvangen. Dat geldt ook voor de M Sport-pakketten op de gewone modellen. Eén op de drie klanten kiest voor een sportpakket. Bij de sterkere motoren willen klanten ook een sportiever onderstel. Daarom willen we bovenaan het gamma van elk model een M Performance-versie. Een M-model bouwen vergt heel wat meer werk dan zomaar een standaardauto aanpassen. Dat aantal zal de komende jaren dus niet exponentieel toenemen.”

bmw_m5_m_performance_parts_4

Competition Package

Van de M-productlijnen komen meerdere versies, zoals de fabrikant recent de CS-versie aan het M3- en M4-pallet toevoegde. “Onze strategie is de GTS bovenaan, dan de CS, dan het Competition Pack en dan de gewone versies valt in de smaak bij onze klanten, dus dat willen we uitbreiden naar de andere modellen. Zeker voor de M2, misschien ook de M5.” De autobouwer zal in het derde kwartaal al wel een M5 Competition Package met tot 625 pk opgevoerde V8-motor introduceren. Van de M2 is een CS onderweg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.