Autovisie
Autovisie Nieuws 21 jan 2021

BMW M aan de stekker!

De autoliefhebber zit er al klaar voor. De BMW M5 CS is aanstaande. De Duitsers hebben nóg meer vermogen uit de V8-motor weten te halen. Maar bij BMW M GmbH werkt men ook aan een andere nieuweling. Eentje met een stekker.

Markus Flasch kondigt de eerste elektrische BMW aan. De topman van BMW M GmbH spreekt van “een ​​geheel nieuwe manifestatie van het kenmerkende M-gevoel. Elektrificatie zal hiervoor de basis vormen. In 2021 presenteert BMW M GmbH voor het eerst een elektrisch aangedreven sportmodel”. Flasch treedt verder niet in detail over het nieuwe model. Eerder liet de topman weten aan een 48-volt systeem, plug-in hybrides en aan volledig elektrisch aangedreven modellen te werken. De fabrikant toonde zelfs al studiemodellen waaronder de plug-in hybride sportcoupé M Vision Next.

M5 met stekker

Een van de toekomstige M-modellen die met stekkeraansluiting komt, is de volgende generatie M5. Hij staat voor 2024 op de agenda en zal er in twee uitvoeringen komen. De een heeft een V8-motor voorzien van een elektromotor en zodoende 750 pk op de vier wielen. Daarnaast ontwikkelt BMW M GmbH een volledig elektrisch aangedreven versie.

Nieuwe modellen onderweg

Maar voordat BMW M GmbH de geëlektrificeerde modellen presenteert, komt het eerst met de gelimiteerde M5 CS. De sportsedan heeft geen vastgesteld productievolume, maar de beschikbaarheid zal wel degelijk beperkt zijn. BMW lanceert het model nog deze maand. Het is een van de nieuwe modellen voor 2021. In maart verschijnen de reeds voorgestelde M3 Sedan en M4 Coupé. Tegen de zomer komt daar de M4 Cabriolet bij, terwijl de familie in 2022 nog wordt uitgebreid met de M3 Touring.

BMW M3 en M4

Verkooprecord BMW M GmbH

Ondanks dat de volumemodellen M3 en M4 afgelopen jaar uit productie gingen en de nieuwe edities weliswaar dit jaar in de verkoop gaan, werden ze vorig jaar al getoond. Het had geen invloed op de algehele verkoopcijfers van BMW M GmbH. De divisie van BMW wist 6% meer auto’s af te leveren in 2020 dan in 2019. Het jaartotaal kwam op 144.218 stuks uit. Het succes was volgens de autobouwer te danken aan de lancering van onder andere de X5 M, X6 M en M2 CS.

Amerika claimt meeste M-modellen

De grootste vraag kwam onveranderd uit de Verenigde Staten. Ook in China werd een nieuw afzetrecord geboekt en in Rusland en Zuid-Korea steeg de verkoop met meer dan 60%. De Italianen eisten 47% meer M-modellen op ten opzichte van 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.