Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW i8 Spyder laat nog op zich wachten

Blijkbaar heeft BMW nog veel tijd nodig om de i8 ook als Spyder te ontwikkelen. De fabrikant bevestigde al eerder dit jaar de komst van de open tweezitter. Toen werd nog geen introductiedatum genoemd. BMW’s topman Harald Krüger laat nu aan Automotive News weten wanneer de open hybride-sportwagen komt.

BMW i8 Spyder  BMW i8 Spyder BMW i8 Spyder  BMW i8 Spyder BMW i8 Spyder  BMW i8 Spyder BMW i8 Spyder  BMW i8 Spyder BMW i8 Spyder -2Dat wordt 2018 volgens de topman van BMW. Weet dat al in 2012 een studiemodel van de i8 Spyder werd voorgesteld. De Duitsers wilden naar verluidt de open tweezitter al eerder op de markt brengen, maar stelden de introductie verschillende malen uit. De fabrikant zou nu wachten op de tussentijdse facelift van de i8 Coupé, waarbij de sportcoupé direct een aangepast aandrijflijn zou krijgen met een grotere actieradius en krachtigere elektromotor.

BMW i8 Spyder  BMW i8 Spyder BMW i8 Spyder  BMW i8 Spyder BMW i8 Spyder  BMW i8 Spyder BMW i8 Concept Spyder+1Concept

De i8 is als coupé sinds 2014 leverbaar. Het eerste studiemodel werd alweer op de IAA 2011 gepresenteerd, tezamen met de conceptcar van de i3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.