Autovisie
Autovisie Nieuws 26 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

BMW i4, iX3 en iNext in beeld

Achter de schermen is BMW druk bezig met het ontwikkelen van de iX3, de iNext en de i4. Van het drietal geeft BMW nu foto’s en informatie vrij.

Arjeplog

BMW heeft de iX3, iNext en de i4 onlangs uitgebreid getest in het wintertestcentrum van BMW Group, in het Zweedse Arjeplog. Van dit drietal zien we de iX3 als eerste op de markt verschijnen. Deze elektrische SUV staat namelijk in de planning voor 2020. De marktintroductie van de BMW i4 en de BMW iNext vindt in 2021 plaats.

BMW iX3

BMW iX3

De iX3 krijgt een actieradius van meer dan 400 kilometer. Het opladen van het accupakket kan zowel thuis als bij een snellaadstation. BMW noemt een maximum laadvermogen van 150 kW. Daarmee moet het accupakket in 30 minuten op te laden zijn. De SUV heeft een vermogen van meer dan 270 pk en een 70 kWh accupakket. De BMW iX3 is het eerste model dat BMW Brilliance Automotive Joint Venture in het Chinese Shenyang produceert voor de wereldwijde markt. De BMW iX3 is per direct te reserveren. Geïnteresseerden kunnen online voor 1.500 euro een productieplek reserveren.

BMW i4

Dan door naar de i4 waar BMW ook al enkele details over bekendmaakt. Zo krijgt het model een actieradius van meer dan 600 kilometer en sprint de i4 in ongeveer vier seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt meer dan 200 km/h. De productie van de BMW i4 start in 2021 in de BMW fabriek in München. De BMW iNext – die ook in 2021 op de markt komt – moet het technische vlaggenschip van BMW worden en neemt naar verwachting technologie van de i4 over. Reken dus ook minimaal op een range van 600 kilometer. Genoemde actieradiuscijfers zijn vastgesteld met de WLTP-meetcyclus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.