Autovisie
Autovisie Nieuws 5 mei 2017

BMW i3 Carbon Edition is exclusief voor Nederland

Wil je een BMW die zeldzamer is dan een M1, maar nooit een miljoen euro waard zal worden? Dan heeft BMW deze i3 Carbon Edition voor je, een actiemodel dat alleen maar in Nederland wordt geleverd. In een oplage van vijftig stuks.

bmw-i3-carbon-edition-05

BMW meldt trots dat de Carbon Edition een “exclusieve lakkleur [heeft] die normaliter niet leverbaar is op de BMW i3: Carbonschwarz”. Zo’n prestatie is dat echter ook weer niet, want standaard zijn er niet meer dan zes kleuren leverbaar op de i3: wit, blauw, zwart, lichtgrijs, iets donkerder grijs en donkergrijs.

“Standaard zijn er niet meer dan zes kleuren leverbaar op de i3”

Enfin, de Carbon Edition ziet er zeker chic uit. En dat komt vooral door het contrast tussen de donkerblauwe lak, de contrasterende Frozen Grey metallic accenten en de 20 inch lichtmetalen wielen met poedercoating in dezelfde kleur. Verder laadt BMW de Carbon Edition vol met onder meer leren bekleding, privacy glass, een parkeerassistent, een Connectivity-pakket, Driving Assistant Plus en een audiosysteem van Harman Kardon.

LEES OOK: ‘BACK TO THE 80S’ MET DE GARAGE ITALIA CUSTOMS BMW I3 EN I8

Betaalbaar kan de tot vijftig stuks gelimiteerde i3 Carbon Edition moeilijk genoemd worden, want hij moet minimaal 53.731 euro opbrengen. De BMW i3 begint bij 38.769 euro en heeft een theoretische actieradius van 300 kilometer. In de praktijk zal daar ongeveer zo’n 200 kilometer van overblijven.