Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 18 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

BMW gaat opvolger Z4 niet zelf bouwen

Als we de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung mogen geloven, brengt BMW de productie van de opvolger van de Z4 bij Magna Steyr onder. Naar verluidt start de productie van de open sportwagen in 2018.

BMW_Z4_2v
Computerillustratie Schulte Design BMW Z4

BMW laat zich nog niet uit over de productielocatie van de nieuweling. De krant meldt tevens dat ook de Toyota-afgeleide in Oostenrijk het levenslicht zal zien. Aan het duo sportwagens wordt momenteel hard gewerkt. De prototypes worden reeds op de openbare weg getest. BMW brengt de softtop-roadster als opvolger van de Z4 op de markt. Binnen het Toyota-programma wordt de sportwagen boven de GT86 gepositioneerd.

Contract

Het moederbedrijf Magna International kondigde in 2014 al aan een nieuw productiecontract met BMW te hebben binnengesleept. Vorig jaar volgde het nieuws dat Magna voor BMW een klein deel van de 5 Serie-output voor zijn rekening gaat nemen.

Samenwerking

Magna International en BMW zijn geen vreemden van elkaar. In het verleden maakte Magna al de X3 voor BMW en momenteel rolt de Countryman in Oostenrijk van de band. Met de bouw van het nieuwe model wordt de samenwerking tussen de twee partijen voortgezet, aangezien de bouw van de Countryman aan VDL NedCar in Born is gegund. In het verleden maakte Magna voor het BMW-concern onder andere de Mini Paceman en allereerste generatie BMW X3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.