Autovisie
Autovisie Nieuws 20 mei 2022

BMW brengt opnieuw een gelimiteerde M 1000 RR

Opnieuw komt BMW Motorrad met een gelimiteerde tweewieler, die gelinkt is aan BMW Motorsport GmbH. Ditmaal staat het concern voor de special edition stil bij de vijftigste verjaardag van de motorsportafdeling. Het jubileumcadeau luistert naar de naam ‘M 1000 RR 50 Years M’.

In vergelijking met de vorige uitgave is ook de nieuweling direct te herkennen als speciale editie. De witte lak met blauw en rode accenten van de vorige editie keren op de nieuwste uitgave niet in de overheersende kleurstelling terug. BMW kiest voor een eigen karakter van het nieuwste jubileummodel. De fabrikant spuit de machine in Sao Paulo-geel. Daarop brengt de fabrikant het speciale ’50 Years BMW M’-embleem aan, dat alleen in 2022 ook op alle M-vierwielers is te vinden.

Zoveel lichter is de (gelimiteerde) BMW M4 CSL

Pretpakket

De motorfiets krijgt vanwege de vijftigste verjaardag van BMW M GmbH niet alleen een exclusieve lak, ook de aankleding van de tweewieler is speciaal. De M 1000 RR 50 Years M is voor de gelegenheid voorzien van het M Competition Package, M Performance Parts, het exclusieve M Carbon pakket en een M laptimer. Verder voorziet de fabrikant de limited edition van een lichtere achterbrug (geanodiseerd aluminium), een M Endurance onderhoudsvrije ketting, een accessoire-set voor de passagier en een cover voor het passagierszadel.

Vervolgverhaal

De uitvoering is een gelimiteerde uitvoering. De limiet is niet vooraf bepaald in een vaste oplage, maar juist in een bepaalde productietijd. De fabrikant neemt alleen orders tussen 21 mei en 30 november 2022 aan. Hoeveel er dus verschijnen, is afhankelijk van de marktvraag. Maar blijkbaar is de actie een succes, want BMW Motorrad gebruikt de beruchte letter M van BMW Motorsport al sinds 2018. Van de M 1000 RR verscheen al eerder een exclusieve uitgave, en wel in september 2020. De M-motorfiets is gebaseerd op de S 1000 RR.

Eerbetoon

Met de fiets brengt BMW Motorrad een eerbetoon aan de 50e verjaardag van BMW Motorsport. de speciale divisie werd in 1972 opgericht en bracht naast racewagens ook straatauto’s uit, zoals de M1, M3 en M8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.