Autovisie
Autovisie Nieuws 22 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

BMW bouwt fabriek München om voor nieuwe i4

Officieel bestaat hij nog niet, maar de fabriek in München rekent op zijn komst. Op 23 juli start BMW de ombouw van de productiefaciliteit, zodat die dit najaar gereed is om de i4 te maken.

De i4 komt er aan, maar is op dit moment nog niet officieel gepresenteerd. De fabrikant liet tot op heden alleen prototypes van de elektrische hatchback zien. Het laatste studiemodel is echter zoals het productiemodel er uit komt te zien. Slechts op detailniveau wordt de elektro-auto nog aangepast. De onthulling van de definitieve uitvoering wordt op korte termijn verwacht.

Hele zomer gesloten

De fabriek in BMW’s thuishaven München wordt gedurende de zomerperiode aangepast voor de bouw van de i4. Op 23 juli starten de werkzaamheden. Volgens de agenda van BMW moet op 7 september de ombouw klaar zijn. Gedurende die periode rolt er in München geen enkele auto van de band. Verwacht begin september niet direct een i4 op de productielijn. De bouw van de klantenauto’s start pas volgend jaar, zo geeft BMW aan. bmw i4 concept

M3 en i4 op één lijn

Met de i4 in het productieprogramma verlaten straks modellen met een benzine-, diesel- en elektro-aandrijflijn de fabriekspoort. De i4 is de eerste volledig elektrisch aangedreven BMW die in München van de band komt. De i8 werd in Leipzig gemaakt, waar nog altijd de i3 het levenslicht ziet. De bouw van de iX3 is in China ondergebracht. In de fabriek maakt BMW ook de 3 Serie, zowel de sedan als Touring. Dat betekent dat de M3 en i4 straks op dezelfde productieband worden gebouwd. De elektro-auto volgt voor 90% dezelfde lijn als zijn broers. De resterende 10% is specifiek werk voor het elektrische model en dat is bijvoorbeeld de integratie van het accupakket. Door de montage van de batterij dient BMW de productielijn aan te passen en dus de complete fabriek te sluiten. Overigens waren de werkzaamheden al geruime tijd bekend. Als sinds begin 2019 bereidt het concern de verbouwing voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.