Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 29 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

BMW bevestigt: ‘gelekte foto’s zijn van M3 en M4’

Vorige week zagen we een aanvallend front en een dikke kont op gelekte foto’s, maar nu erkent BMW dat die van de M3 en M4 zijn.

Gelekte BMW M3 G80

Een week zonder een gelekte foto van een nieuwe auto is een week niet geleefd in de autobranche. Vorige week was het de beurt aan BMW op wat ongewenste kiekjes op het internet tegen te komen. We zagen daarbij een voorkant van een nieuwe M4, herkenbaar aan de gigantische nieren, en de achterkant van een M3. Beide auto’s leken op een assemblageband te staan wat erop duidde dat ze waarschijnlijk al in productie zijn genomen.

Pre-productie

Maar zover wil Markus Flasch, baas bij BMW M, nog niet gaan. Hij laat tegenover Motoring weten dat we op de foto’s inderdaad een M3 en M4 zien, maar dat we hier nog niet te maken hebben met de uiteindelijke modellen. “De afbeeldingen zijn niet bewust gepubliceerd we zijn niet aan het teasen. Ik bedoel, de auto is klaar, maar het is een pre-productie-auto die je zag.”

Verder vertelde Flasch dat de auto’s klaar zijn voor productie, maar dat die niet start voor het einde van 2020. Beide M-modellen worden dus pas in 2021 op de markt gebracht. Waarom er zo’n groot gat tussen de pre-productie en de productie zit, kon Flasch niet zeggen.

Grote wijzigingen

Met de bevestiging van Flasch op zak, en de foto’s erbij lijkt het er toch wel heel erg op dat BMW er toch voor kiest om de nieuwe 4 Serie twee gigantische neusgaten te geven. Tussen pre-productie en uiteindelijke productie zitten doorgaans geen grote wijzigingen meer.

Maar omdat we niet willen afsluiten met deze bombshell, laten we nog even weten dat Flasch eerder vertelde dat de M3 en M4 sowieso met handbak en achterwielaandrijving op de markt komen. Vermoedelijk gaat het hier om de ‘normale’ versies, want de Competition-edities -die BMW tegenwoordig tegelijk introduceert- krijgen een automaat en vierwielaandrijving.

Qua motorisering is al duidelijk dat beide vierwielers een twin-turbo drieliter zes-in-lijn met meer dan 510 pk krijgen. Dit motorblok vinden we nu al iets minder krachtige vorm in de BMW X3 M en X4 M.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.