Autovisie
Autovisie Nieuws 21 sep 2017

BMW 8 Serie neemt productieplaats 6 Serie over

Officieel bestaat de BMW 8 Serie alleen nog als studiemodel, maar de fabrikant heeft er geen geheim van gemaakt dat de luxueuze coupé daadwerkelijk in productie gaat. Volgend jaar moet hij op de markt komen.

BMW 8 Series Concept - Autovisie.nl

De nieuwe 8 Serie, de tweede generatie in de historie van BMW sinds de lancering van de grote coupé in 1989 (tot 1999), zal gebouwd worden in de fabriek te Dingolfing, zo is nu bekend geworden. Is dat verrassend? Nee, het merk bouwt veel van zijn grotere modellen in die Zuid-Duitse fabriek. Ook de drie carrosserievarianten van de 6 Serie, de Coupé, Cabriolet en GranCoupé, zien er het levenslicht.

6 Serie GT6 Serie leeft voort

De 8 Serie komt in de plaats van die 6 Serie-modellen, waarbij de Coupé als eerste wordt afgelost. De aanduiding 6 Serie blijft overigens wel bestaan. De vervanger van de 5 GT heet 6 GT. Het model komt half november op de markt.

BMW 8 Series Concept - Autovisie.nl
BMW 8

Benamingen

BMW zal mogelijk nog dit jaar de 8 Serie als Coupé aan de wereld tonen, al volgt de daadwerkelijke auto pas volgend jaar. Met het model zet BMW een concurrent neer voor de S-Klasse Coupé en Cabriolet. In welke uitvoeringen de 8 Serie verschijnt is nog niet precies bekend, maar een M8 is reeds bevestigd. Echter, de fabrikant heeft al verschillende typenamen voor de grote coupé geregistreerd. Of die allemaal op de prijslijst komen te staan, is niet aannemelijk.