Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 1 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

BMW 4 Serie Coupé heeft een prijskaartje gekregen

BMW heeft een prijskaartje gehangen aan de gloednieuwe 4 Serie Coupé. De vanafprijs ligt al boven een halve euroton, maar er is meer.

De BMW 4 Serie Coupé is al veelvuldig besproken, met als voornaamste onderwerp zijn gegroeide grille. De meningen zijn erg verdeeld. Of je vindt hem spuug- en spuuglelijk, of je kunt de inspanningen van BMW’s designbaas Adriaan van Hooydonk waarderen. Hoe dan ook, er is geen weg terug, dus wat moet je ervoor betalen?

BMW 4 Serie Coupé

BMW 4 Serie Coupé

Vooralsnog zijn alleen de prijzen bekend van de 4 Serie Coupé. Je kunt ook nog een 4 Serie Cabrio of Gran Coupé scoren, maar dan van de uitlopende generatie. Die Gran Coupé is er vanaf €49.104,- en de cabrio vanaf €62.412,-. Maar ja, dan heb je de oude generatie zonder grote grille.

BMW 4 Serie Coupé

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé is er vanaf €52.602,-. Voor dat geld heb je een 420i met 184 pk en een automaat. Wil je meer vermogen, kun je voor de 430i gaan. Deze is er vanaf €57.100,-. Maar dan heb je ook meteen 258 pk. Tussen die twee modellen komt de 420d met 190 pk te liggen met een vanafprijs van €54.203,-. De duurste van de ‘normale’ modellen is de 420d xDrive, met een vanafprijs van €58.367,-. Daarboven is ook nog de M440i xDrive beschikbaar, en dit is de duurste 4 Serie Coupé momenteel. Momenteel, want er wordt ook nog een M4 verwacht. De M440i xDrive is er vanaf €79.592,-; maar dan heb je wel een fijne 3,0-liter zes-in-lijn in het vooronder. Tja, milieubelasting.

Standaarduitrusting

De nieuwe BMW 4 Serie Coupé is standaard rijker aangekleed dan zijn voorganger. Standaard zien we aan de buitenkant bijvoorbeeld de ledverlichting voor en achter. Maar de meeste opties zijn voor de bestuurder standaard gemaakt. Zo heeft de 4 Serie standaard Speed Limit info, Approach Control Warning en Lane Departure Warning. Voor de techliefhebbers is de Coupé ook voorzien van BMW Live Cockpit Plus met een 8,8-inch centraal display en een analoog instrumentenpaneel. Daarbij heb je ook het BMW Connected Pack Professional II met Remote Services, Personal Assistant, Real Time Traffic Information en Apple CarPlay-voorbereiding. Standaard zijn ook 3-zone airconditioning en de achttraps automaat van BMW. De nieuwe 4 Serie Coupé wordt 24 oktober dit jaar bij de dealers verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.