Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 14 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Bloedmooie Ferrari 250 GT in augustus onder de hamer

In augustus staat er weer een aantal beroemde veilingen op het programma, waaronder de Monterey Car Week in Californië. Daar zal ook deze prachtige Ferrari 250 GT cabriolet staan.

Ferrari 250 GT Cabriolet

Ferrari maakte in de vorige eeuw maar 50 cabriolets van de beroemde Ferrari 250 GT. Vier van die auto’s werden door Pininfarina onder handen genomen. Die kregen afgedekte koplampen, een andere grill aan de zijkant en ‘bumperettes’. Een van die auto’s wordt in augustus tijdens de Monterey Car Week verkocht.

Smaak

De eerste eigenaar van de auto was Prince Alessandro Ruspoli. Hij bestelde zijn auto nogal veilig in het zwart met chromen accenten. In de binnenkant nam hij wat meer risico.

Daar is deze Ferrari echt bijzonder. Het hele interieur, met uitzondering van het bovenste deel van het dashboard, is gemaakt van groen leer. Ook het tapijt is groen en maakt deze auto heel bijzonder.

Prijzen

Ruspoli verkocht zijn 250 GT, maar de auto bleef een tijdje in Italië. In de jaren ’80 werd de cabrio geëxporteerd naar Amerika. Daar werd de auto gerestaureerd. Tussen 1994 en 1997 won de Ferrari verschillende prijzen, waaronder de op de Concours D’Elegance in Pebble Beach.

Deze Ferrari wordt waarschijnlijk zeker niet de duurste auto die tijdens de Monterey Car Week wordt verkocht. Geschat wordt dat deze cabriolet ruim 7 miljoen euro opbrengt. Vorig jaar ging er een Ferrari 250 GTO voor 43 miljoen dollar de deur uit. Daarmee zorgde de Italiaan in z’n eentje voor bijna 33% van de opbrengst van veilinghuis RM Sotheby’s. Zij haalden toen in totaal 140.433.879 dollar op. Dit jaar kunnen mensen met een dikke portemonnee bieden op de eerste Porsche Type 64. Die gaat waarschijnlijk een grote klapper maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.