Autovisie
Autovisie Nieuws 30 nov 2016

Bizarre ontdekking: ondergronds ‘autokerkhof’ uit WOII

Natuurlijk kennen we het idee van een barn find, maar dit is een ontdekking van een geheel andere orde: vele tientallen vooroorlogse auto’s als wrakken in een ondergronds ‘autokerkhof’!

Ondergronds autokerkhof - Autovisie.nl

Autokerkhof

Vincent Michel uit België is in het dagelijks leven gymleraar, maar blijkt ook een talent voor ontdekkingen te hebben. Toen hij een oude steengroeve in Frankrijk doorzocht, stuitte hij op deze even bijzondere als zeer versleten collectie absolute klassiekers.

De auto’s staan daar waarschijnlijk al langer dan zeventig jaar. Het ligt voor de hand dat ze zijn verstopt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, om te voorkomen dat deze exemplaren in handen van de Duitse bezetter zouden vallen.

Wrakken

Waarom de auto’s daar altijd zijn blijven staan en nooit niet zijn opgehaald, is echter niet duidelijk. Deze verzameling zou er dus ook kunnen staan om een totaal andere reden, aldus Vincent.

Inmiddels zijn er al wel enkele (zeldzame) exemplaren uitgehaald om voor goed geld geveild te worden, aldus de Daily Mail. Dit ondergrondse ‘autokerkhof’ bevatte dus wel degelijk ook de nodige barn finds.

Natuurlijk kon Vincent het niet laten om heel veel (prachtige) foto’s te nemen. Dat is nog wel de beste manier om het volgens hem ‘totaal onwerkelijke aangezicht’ over te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bizarre ontdekking: ondergronds ‘autokerkhof’ uit WOII
Sluiten