Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jan 2016

Bijtellingsvoordeel in 2016

Een nieuw jaar en ook nieuwe bijtellingspercentages. Weg 7%, 14% en 20% bijtelling en welkom 15% en 21% bijtelling. Wij zetten de leaseauto’s met de laagste percentages op een rijtje.

Mitsubishi Outlander PHEV
De Mitsubishi Outlander PHEV, een van de bekendste plug-in hybrides.

Waar een groot deel van alle plug-in hybrides vorig jaar enorm scoorde dankzij 7% bijtelling is dat dit jaar niet meer aan de orde. Toch is het verschil tussen 15% en 25% nog altijd wezenlijk en kan het de leaserijder al snel enkele honderden euro’s per jaar schelen.

Dit jaar komen er weer enkele nieuwe modellen bij. Zo gaat BMW de 2 Serie Active Tourer leveren als 225xe met 15% bijtelling en komt er ook een plug-in hybride versie van de 3 Serie, de 330e. Audi voegt de Q7 e-tron toe aan het gamma, die het op gaat nemen tegen de Volvo XC90 T8, die ook over 15% bijtelling beschikt. De Tesla Model X wordt later dit jaar ook geleverd in Nederland. De forse crossover met vleugeldeuren krijgt net als de Model S vier procent bijtelling.

Maar welke modellen komen nu eigenlijk in aanmerking voor een gunstig bijtellingspercentage en wat kosten ze? Een overzicht:

Overzicht leaseauto’s met laag bijtellingspercentage in 2016.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.