Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Bijtellingsvoordeel in 2016

Een nieuw jaar en ook nieuwe bijtellingspercentages. Weg 7%, 14% en 20% bijtelling en welkom 15% en 21% bijtelling. Wij zetten de leaseauto’s met de laagste percentages op een rijtje.

Mitsubishi Outlander PHEV
De Mitsubishi Outlander PHEV, een van de bekendste plug-in hybrides.

Waar een groot deel van alle plug-in hybrides vorig jaar enorm scoorde dankzij 7% bijtelling is dat dit jaar niet meer aan de orde. Toch is het verschil tussen 15% en 25% nog altijd wezenlijk en kan het de leaserijder al snel enkele honderden euro’s per jaar schelen.

Dit jaar komen er weer enkele nieuwe modellen bij. Zo gaat BMW de 2 Serie Active Tourer leveren als 225xe met 15% bijtelling en komt er ook een plug-in hybride versie van de 3 Serie, de 330e. Audi voegt de Q7 e-tron toe aan het gamma, die het op gaat nemen tegen de Volvo XC90 T8, die ook over 15% bijtelling beschikt. De Tesla Model X wordt later dit jaar ook geleverd in Nederland. De forse crossover met vleugeldeuren krijgt net als de Model S vier procent bijtelling.

Maar welke modellen komen nu eigenlijk in aanmerking voor een gunstig bijtellingspercentage en wat kosten ze? Een overzicht:

Overzicht leaseauto’s met laag bijtellingspercentage in 2016.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.