Betrapt, de nieuwe Mini Countryman

Nog enkele maanden en dan wordt het doek van de fonkelnieuwe Mini Countryman getrokken. Autovisie-lezeres Juliët Steenbergen kwam de nieuwkomer al tegen.
Mini Countryman

De heren technici zetten momenteel de puntjes op de i. In het Limburgse Born wordt tegelijkertijd al aan de productielijn gewerkt, terwijl in München de presentatiecampagne al in gereedheid wordt gebracht. Mini zal op de autoshow in Los Angeles, die in november wordt gehouden, de tweede generatie Countryman presenteren.

Vijfpersoons SUV

Volgens de eerste berichten wordt de Mini Countryman flink langer. Er wordt gesproken over 20 centimeter in de lengte erbij. De extra afstand tussen de bumpers komt ten goede aan de bagageruimte en de beenruimte achterin, al was dat laatste nooit een zwak punt van de Countryman. De vijfpersoons SUV wordt tevens breder en hoger en zal nadrukkelijker als SUV worden neergezet dan voorheen.

“In het Limburgse Born wordt tegelijkertijd al aan de productielijn gewerkt”

NedCar

Het model rolt binnenkort in het Limburgse Born bij NedCar van de band. De huidige generatie ziet in het Oostenrijkse Graz het levenslicht. Daarvan zijn er tussen 2010 en 2016 ongeveer een half miljoen gefabriceerd, een flink aantal. De verkoopverwachting voor de nieuwe editie ligt overigens hoger.

Mini Countryman
Mini Countryman

Stekkerhybride

De levering van Mini’s nieuwste telg, het laatste model uit de complete make-over van het Mini-programma, zal begin 2017 van start gaan. Voor de aandrijving is er de keuze uit drie- en viercilinder motoren. Naast de benzine- en dieselblokken zal er voor het eerst ook een plug-inhybride versie verschijnen. Deze stekkerhybride deelt zijn aandrijflijn met de 2 Serie van BMW, die eveneens met een stekkeraansluiting leverbaar is. Met de vierwielaangedreven uitvoering, waarbij de elektromotor de achterwielen aandrijft, kan ook volledig elektrisch worden gereden.

LEES OOK: MINI VERWIJST NAAR OORSPRONG MET COOPER SEVEN

Wanneer Mini de eerste officiële foto’s van de tweede generatie Countryman vrijgeeft, is niet bekend.

Foto’s Juliët Steenbergen