Autovisie
Autovisie Nieuws 29 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Bentley Mulsanne Speed Bamford is vooral zwart

Als je maar genoeg munten bij Bentley achterlaat, doet de Engelse fabrikant nergens moeilijk over. Ene George Bamford, die blijkbaar dure horloges tunet (wij wisten ook niet dat dat kon), deed dat en rijdt nu met deze duistere Mulsanne Speed naar huis.

Eerst even over Bamford Watch Department. Dat specialiseert zich in het personaliseren van dure horloges en staat bekend om de matzwarte afwerking van zijn klokjes. Het spreekt dus bijna voor zich dat de Bamford Mulsanne eveneens zo donker is als een zwart gat. Er is geen chroomaccent meer te ontdekken aan de carrosserie en in het interieur, want alles is verduisterd via een proces wat Physical Vapour Deposition (PVD) heet: de lak wordt verdampt, aangebracht en verbindt zich op moleculair niveau met de ondergrond.

Om toch nog enig contrast aan te brengen in deze Bentley zijn er in de cabine een aantal helderblauwe accenten aangebracht. Bijzonder: de stoelen in de Bamford Mulsanne zijn niet volledig bekleed met leer, maar gedeeltelijk in stof uitgevoerd. Dit omdat George Bamford wil dat de bekleding aansluit bij de pakken die hij graag draagt. En nee, in de Bamford Mulsanne vind je geen champagnekoeler achterin, maar een uniek horlogekabinet dat volledig uit koolstofvezel is opgetrokken.

BEKIJK OOK: GETEST – BENTLEY MULSANNE SPEED

De Bentley Mulsanne Speed wordt aangedreven door een 537 pk sterke 6,75 liter twinturbo V8, die ook nog eens 1100 Nm aan koppel levert. Van stilstand naar 100 km/h doet de 2685 kilogram (!) zware limousine in 4,9 seconden. Zijn topsnelheid ligt op 305 km/h. Dorstig is Mulsanne Speed zeker, want met een slokje van een liter brandstof komt hij niet verder dan 6,7 kilometer. In Nederland is de Bentley er vanaf ruim 420.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.