Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 26 mei 2016

Bentley Grand Convertible: misschien toch nog

Hij komt wel, hij komt niet, hij komt wel, hij komt niet. Het is het carrièreverloop van de Bentley Grand Convertible. Bentley heeft een productierijp prototype klaar staan, maar het heeft niet de capaciteit om de open vierzitter in productie te nemen. Of toch wel?

Bentley Grand Convertible autovisie.nl

Bentley overweegt om de Grand Convertible toch te bouwen, zij het in een zeer gelimiteerde oplage. Er is sprake van een productievolume van slechts 20 stuks. De cabriolet zou door het eigen Mulliner vervaardigd worden en dus niet op de reguliere productieband.

Bentley Grand Convertible autovisie.nl aaExclusiviteit

In een interview geeft Bentley’s topman Wolfgang Dürheimer aan dat de auto niet goedkoop zal zijn. Hij zegt dat exclusiviteit zijn prijs heeft en denkt de cabriolet voor omgerekend 1,4 miljoen exclusief belastingen te zullen aanbieden.

Bentley Grand Convertible autovisie.nl asdCapaciteitsproblemen

Het lijkt wel of Dürheimer zelf een grote fan van de cabriolet is. Hij gaf tijdens zijn eerste bewindsperiode opdracht voor de ontwikkeling van de open vierzitter. De auto werd vervolgens aan een select groepje potentiële kopers getoond. Het project verdween echter in de ijskast toen Dürheimer bij Bentley verdween. Bij zijn terugkeer pakte de Duitser de cabriolet direct op, maar door capaciteitsproblemen dankzij de succesvolle Bentayga werd het model wederom afgeschoten. Maar Dürheimer laat de Grand Convertible nog niet los.Bentley Grand Convertible autovisie.nl a

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.