Autovisie
Autovisie Nieuws 6 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Bentley en Breitling gaan gescheiden verder

Bijna twintig jaar werkten Bentley en Breitling samen, maar de twee gaan uit elkaar. De laatste Bentley Breitling Tourbillon is een feit.

Alweer in 2002 startten de twee B-merken met hun samenwerkingsverband. Het resulteerde in de sponsoring van Bentley’s race-activiteiten, een speciale limited edition en een chronograaf in het interieur van de automobielen, terwijl de twee ook elkaars klanten samenbrachten.

De allereerste samenwerking was voor het publiek zichtbaar in het interieur van de toen fonkelnieuwe Continental GT, waar Breitling een specifiek voor Bentley getekend uurwerk integreerde. De auto debuteerde in 2003. Vanaf dat moment kregen alle Bentley-modellen een klokje van Breitling aan boord. De samenwerking op dat vlak kreeg een nieuwe dimensie met de introductie van een hyperexclusief uurwerk in de Bentley Bentayga, de Tourbillon.

25 stuks

Aangaande de chronografen voor de bestuurders van de Bentley’s verschenen er tal van uurwerken, zoals de Breitling Bentley Supersports Light Body watch, de Breitling Bentley GT3 Limited Edition, de Premier B01 Chronograph 42 Bentley British Racing Green en de Premier Bentley Centenary Limited Edition.

Afgelopen april kwamen de twee met de Breitling Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition, een hele mond vol. Het laatste exemplaar van deze limited edition is nu gemaakt. Van de Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition, zijn er nu 25 vervaardigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.