Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mrt 2018

‘Bentley werkt aan elektrisch model op Mission E-basis’

Bentley werkt aan zijn eerste volledig elektrische productiemodel. De auto – die waarschijnlijk een vierdeurs coupé wordt – zou gebruik gaan maken van Porsche Mission E-techniek.

Bentley EXP 12 Speed 6e concept

Stefan Sielaff, ontwerpdirecteur bij Bentley, vertelde in een interview met het Britse Auto Express dat hij er volledig van overtuigd is dat er een volledig elektrische Bentley moet komen. Het merk heeft al eerder bevestigd dat er plug-in hybridevarianten van al zijn bestaande modellen komen.

Geen SUV

Over de aankomende elektrische Bentley zei Sielaff: “Ik denk dat we ervoor moeten zorgen dat dit familielid overduidelijk nieuw is en niet lijkt op een model dat we al in ons leveringsprogramma hebben. Hij krijgt sowieso meer dan twee stoelen. Het voertuig moet een bepaalde coupéstijl hebben, en in ieder geval sportiviteit en elegantie. Ik denk niet dat het een hoog model moet worden, zoals een SUV.”

EXP 12 Speed 6e

In maart vorig jaar onthulde Bentley de EXP 12 Speed 6e concept (zie foto boven), een compacte open sportwagen met een elektrische aandrijflijn. De toekomstige elektro-Bentley zal geen designelementen van de EXP 12 overnemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.