Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 4 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Bentley Bentayga V8 nu ook als Design Series

Je kunt een Bentayga V8 helemaal naar je eigen smaak samenstellen. Voor kopers die daar geen zin in hebben (of geen tijd voor hebben), doet Bentley een voorzet in de vorm van de Design Series. 

Wat onderscheidt een Design Series dan van een ‘gewone’ Bentayga? Hij heeft een in kleur gespoten ‘beschermplaat’ onder de neus, in hoogglans zwart uitgevoerde uitlaatpijpen en lichtmetalen wielen in Paragon-design met emblemen die niet meedraaien. In het interieur is de Design Series onder meer voorzien van tweekleurig leer in de kleuren Pillar Box Red, Orange, Mulliner White of Klein Blue.

Verbruik van 1 op 4,6

De Bentayga is er als W12, Speed, Hybrid en V8. Die laatste wordt aangedreven door een 4,0 liter twinturbo achtcilinder met 550 pk en 770 Nm koppel. Daarmee gaat hij in 4,5 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 290 km/h. Voor de kopers minder belangrijk, maar heerlijk schokkend om te lezen: het gemiddelde WLTP-verbruik van de Bentayga V8 is vastgesteld op 1 op 4,6. In de praktijk is het dus nóg slechter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.