Autovisie
Autovisie Nieuws 5 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Beleggingstip: Il Mostro te koop in eigen land

Mooi van lelijkheid? Briljant ontwerp? Zegt u het maar… feit is dat de Alfa Romeo SZ met zekerheid één van de meest controversieel vormgegeven auto’s uit de geschiedenis is, niet voor niets kreeg hij dan ook de bijnaam “Il Mostro” (het monster) aangemeten.

De naamgeving linkt naar het verleden waarin het Italiaanse merk samenwerkte met ontwerper en carrosseriebouwer Zagato die een fraaie reeks Sprint Zagato’s afleverde. Het was ook Zagato die de productie op zich nam waarbij de Alfa Romeo 75 als technische basis diende, ook het verkorte onderstel was afkomstig van de laatste ”echte” Alfa Romeo volgens velen. Onder de kap lag een 3,0 liter V6 die 210pk leverde waardoor een topsnelheid van 250 km/h en een sprint van 0 naar 100 in 7 seconden haalbaar was. Slechts zo’n 1.000 exemplaren zijn er gebouwd, allemaal in de kleur Rosso Alfa, waardoor de SZ inmiddels een veelgezochte klassieker is met stijgende prijzen als gevolg.

“De SZ is inmiddels een veelgezochte klassieker met stijgende prijzen als gevolg”

Alfa Romeo SZ

Deze Alfa Romeo SZ uit 1991 verkeert in een bijna maagdelijke conditie met slechts 35.902 km op de klok en wordt te koop aangeboden in eigen land door Louwman Exclusive. Naast het feit dat de auto zeer goed gedocumenteerd is krijg je bij aankoop er een fraaie leren reisset bij die op maat is gemaakt voor de SZ. Waarschijnlijk is dit één van de beste exemplaren die momenteel wereldwijd te koop staat, voor € 84.950,- exclusief afleverkosten rijden ze het monster voor je de fraaie showroom uit aan de A2.

Via THECOOLCARS.nl de plek voor het delen van advertenties van oldtimers, youngtimers en klassiekers van de toekomst).

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.