Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 31 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Barbecueën? Deze 3 BBQ’s zijn perfect voor de autoliefhebber

Als we de weervoorspellers mogen geloven, is het niet alleen vandaag mooi weer. Ook de rest van de week is het nog prima weer om te barbecueën. Als autoliefhebber kan je dat doen met deze geweldige bouwwerken.

Landinwaarts kan het aankomende week zo’n 25 graden Celsius worden. Langs de kust blijft het zo’n 16 tot 20 graden Celsius. Na een heerlijke tocht met je cabrio, kan je dus gaan barbecueën!

Deze drie barbecues zijn perfect voor de autoliefhebber:

1. Carbecue

Het bedrijf Carbecue neemt een oldtimer, haalt de neus eraf en bouwt een 2- of 3-pits gas- of houtskoolbarbecue in. Met een afstandsbediening kun je op afstand onderdelen als de koplampen, knipperlichten, spots in de motorkap en speaker bedienen.

Rijk mengsel, auto, barbecue, bbq, mooi weer, autoliefhebbers
(Afbeelding; Carbecue)

Je kan een Volkswagen Beetle, Renault 4, Citroën 2CV, Fiat 500 en Mini Cooper als barbecue kopen. Goedkoop is het niet. Voor de instapper, de Fiat 500 BBQ, ben je al meer dan 5.000 euro kwijt.

2. Barbecue V8

Een stuk goedkoper is de barbecue V8-motor. De BBQ is niet gemaakt van een echte V8, maar is een op ware grootte gemaakte replica van een Amerikaanse achtcilinder. Als je de deksel gesloten hebt, komen de rookpluimpjes uit uitlaatpijpjes.

Rijk mengsel, auto, barbecue, bbq, mooi weer, autoliefhebbers
(Afbeelding: Zwemland)

De BBQ werkt op gas – net als wel meer Amerikaanse achtcilinders in Nederland. De prijs is net geen 900 euro.

3. Wiel-barbecue (zelf maken)

Ben je naast een Barbecue Meister ook nog handig met een lasapparaat, dan kan je voor weinig geld zelf een barbecue maken van een stalen wiel. Hoe dit moet, zie je in onderstaande video. Houd er wel rekening mee dat je de BBQ goed in elkaar zet. Ben je niet zo handig, koop dan lever een grille. Je wil immers geen ongelukken met hete kolen.

Dit artikel is door geen van de productaanbieders gesponsord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.