Autovisie
Autovisie Nieuws 1 okt 2020

Aznom Palladium wordt een hyper-limousine

Kennen we de term ‘hyper limousine’ al? Nee? Dan staan we aan de vooravond van een primeur, want het in Monza gevestigde Aznom Design gaat een model onder die aanduiding lanceren. Het wordt de Aznom Palladium.

Aznom is een Italiaans bedrijf dat auto’s opleukt en de heren en dames hebben nu besloten om een stapje verder te gaan. Eerder al kwam het bedrijf op het idee om de vraag te beantwoorden wat er gebeurt als je een sedan en SUV in de blender gooit. Het resultaat is de Aznom Atulux 1500 op basis van een RAM. Nu komt daar een model naast, zelfs in dezelfde filosofie. De plaatwerkers van het bedrijf mogen nu aan de slag om het hele koetswerk aan te passen. En zo ontstaat een nieuw model, de Palladium. De auto wordt later deze maand tijdens de Milano Monza Open Air Motor Show gepresenteerd.

Staatslimousine

Aznom zelf laat nog weinig los over het eindresultaat, maar trekt voor het project de vergelijking met ‘staatslimousines uit de jaren dertig van de vorige eeuw, met hun volumineuze afmetingen en terreincapaciteiten’. De fabrikant noemt de Palladium een ‘verrassend model waarmee Aznom een interessante en exclusieve niche bedient’. Het belooft de traditionele karakters van een luxury-sedan met zijn comfort, materiaalkeuze en afwerkingsniveau te behouden, alsmede een groot ruimte-aanbod. Het bedrijf liet met de Atulux al zien waartoe het in staat is als het gaat om interieuraankleding. Voor de aandrijving zorgt een niet nader genoemde (mogelijk V8-) krachtbron met 671 pk op de vier aangedreven wielen.

Zes meter langs 4×4-limousine

De Palladium zal in een gelimiteerde serie worden gemaakt. Hoeveel exemplaren beschikbaar komen, wil de fabrikant nog niet zeggen. Dat is wellicht deels afhankelijk van het aantal Russische kopers, waar het zes meter lange en twee meter hoge product ongetwijfeld gretig aftrek zal vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aznom Palladium wordt een hyper-limousine
Sluiten