Autovisie Kennisquiz IAA 2015: de antwoorden

Deelgenomen aan de Autovisie Kennisquiz IAA 2015? Dan zit je waarschijnlijk al enige tijd te wachten op de juiste antwoorden. In dit overzicht zetten we alle antwoorden op een rij.

Met dank aan Wilco Blok voor de foto’s

Antwoord vraag 1: Mini Clubman

In totaal gaf 59 procent het goede antwoord. De Infiniti Q30 en BMW X1 kregen beide 17 procent van de stemmen. Slechts 6 procent van de deelnemers dacht een Bentley Bentayga te zien.

Antwoord vraag 2: Kia Sportage

Deze vraag was pittig. En dat blijkt ook uit de resultaten, want iets meer dan de helft (54 procent) gaf het juiste antwoord. De Hyundai Tucson, Toyota RAV4 Hybrid en Volkswagen Tiguan kregen respectievelijk 16, 16 en 15 procent van de stemmen.

Antwoord vraag 3: Honda NSX

Voor de liefhebbers natuurlijk een makkelijke vraag. Liefst 65 procent gaf het juiste antwoord door Honda NSX aan te vinken. Een minderheid van 22 procent gaf aan een Ferrari 488 Spider te zien.

Antwoord vraag 4: Honda Civic Type R

Een instinker, want het roostertje op de foto heeft veel weg van een nieuwe Ford Mustang. Toch zien we een Honda Civic Type R. Slechts 30 procent gaf het goede antwoord. De antwoordkeuze Ford Mustang kreeg 60 procent van de stemmen.

Antwoord vraag 5: Renault Mégane

Het is een Renault, maar de vraag was even welke. Niet de Talisman (29 procent van de stemmen) maar wel de nieuwe Mégane (30 procent). De Infiniti Q30 kreeg met 25 procent ook behoorlijk wat stemmen.

Antwoord vraag 6: Artega Scalo

Onmiskenbaar als de Artega Scalo en dat bleek ook uit de antwoorden, want de vrij onbekende Duitse elektrische sportwagen kreeg 41 procent van de stemmen.

Antwoord vraag 7: Toyota Prius

Een typisch Prius-detail. Toch had maar 45 procent van de stemmer dit antwoord goed. De Honda NSX kreeg 22 procent van de stemmen.

Antwoord vraag 8: Peugeot 308 GTi 270

Geen Volkswagen Golf GTI Clubsport (23 procent) en ook geen Honda Civic Type R (11 procent) maar een Peugeot 308 GTi 270. In totaal gaf 46 procent het juiste antwoord.

Antwoord vraag 9: Citroën Cactus M Concept

Kijkend naar de kleur kon er maar één ‘winnaar’ zijn en dat is natuurlijk de Cactus M van Citroën. De moderne interpretatie van de Méhari kreeg 61 procent van de stemmen.

Antwoord vraag 10: Volkswagen Tiguan

Een typisch Volkswagen-achterlicht. Of toch van Audi? Die twijfel zagen we terug in de antwoorden, want 40 procent dacht een Audi E-Tron Quattro Concept te zien, terwijl de Tiguan het juiste antwoord was. Slechts 36 procent van de deelnemers gaf het juiste antwoord.

Antwoord vraag 11: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Een koolstofvezel achterspoiler kan natuurlijk van iedereen zijn. Toch herkende een flinke meerderheid (45 procent) de contouren van de Giulia. De Brabus AMG GT S kreeg 34 procent van de stemmen.

Antwoord vraag 12: Hyundai Vision Gran Turismo

Een Vision Gran Turismo-model, maar welke? Van Bugatti of toch van Hyundai? Het juiste antwoord is Hyundai (39 procent). Aan Bugatti moest 35 procent van de deelnemers denken.

Antwoord vraag 13: BMW X1

Op de foto zien we een BMW X1-voorbumper en dat had 35 procent goed. De Kia Sportage ontving 31 procent van de stemmen.

Reageer op artikel:
Autovisie Kennisquiz IAA 2015: de antwoorden
Sluiten