Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 14 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Autovisie Fotoreportage | Sardinië met Aston Martin DBX707

Om nieuwe auto’s te testen op  de leukste stuurmanswegen van de wereld, reist Autovisie de hele wereld over. Ditmaal zijn we in Sardinië met een Aston Martin DBX707. In deze fotoreportage nemen we je mee naar het Italiaanse eiland.

Ruig, luxe, veelzijdig, groot en uitdagend. De parallellen tussen de Aston Martin DBX707 en Sardinië zijn legio. Benieuwd naar de gelijkenissen? Bekijk de video over de Aston martin DBX707.

Aston Martin DBX707 op Sardinië

Vlak, strak en in driedelig pak dendert de Aston Martin DBX707 door. De sterkste SUV van het moment heeft veel ruimte nodig en krijgt die ook. Het asfalt siddert en vlucht paniekerig slingerend door de heuvels als aangeschoten wild door het struikgewas.

Aston Martin Valkyrie: van dezelfde ontwerper als F1-auto Max Verstappen

De jacht gaat in een razernij van 707 pk door. Met 900 Nm om het offensief geen moment te laten verslappen. De rechte stukken zijn geen rustpunten, maar de aanloop naar een verharding van de strijd. De wegen zijn krap, de afgronden diep en het kalksteen dichtbij, klaar om het plaatwerk te fileren.

Route

De gereden route is 446 kilometer lang en vergt minimaal 7 uur rijden. Vanuit Olbia gaat het via de SS125 naar het zuidelijkste punt van de route, Tortolí. Vervolgens loopt het traject over de SS389 naar Nuoro en vervolgens via de SS129, de SS389 en de SP24 terug naar Olbia.

Het is een afwisselende route die alle facetten van Sardinië laat zien. Als u niet met oogkleppen op wilt doorstampen, is het aan te raden om er minimaal twee dagen voor uit te trekken.

Vliegtuig

Er gaan per dag meerdere (directe) vluchten vanuit Nederland of net over de Duitse grens naar de drie internationale vliegvelden op Sardinië. De vliegtijd is ongeveer 2 uur. De grootste luchthaven ligt nabij Cagliari in het zuiden. In het noordoosten wordt er geland in Olbia en in het noordwesten in Alghero. Een retourticket voor een directe vlucht naar Olbia is buiten het hoogseizoen voor minder dan 100 euro te vinden.

Auto

Wie geen zin heeft in een huurauto, maar het eiland met zijn eigen auto wil bezoeken, heeft tal van opties om er te komen. Alleen al vanuit Italië zijn er dertien veerroutes naar Sardinië. Reken op overdag een minimale vaartijd van 5,5 uur. Een retourtarief van minder dan 200 euro is mogelijk.

De nachtboot doet er tussen de 7 en 12 uur over. Vanuit de Franse ste-den Marseille en Nice vertrekken is ook mogelijk. Doorreizen vanaf het slechts 12 kilometer noordelijker gelegen Corsica kan natuurlijk ook.

Slapen

Het eiland Sardinië heeft voor elke portemonnee een passende slaapplaats. Van kamperen aan het strand tot het luxueuze vijfsterrenhotel Cala di Volpe in Porto Cervo.

Driften en +300 km/h met Aston Martin V12 Vantage

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.