Autovisie
Autovisie Nieuws 15 jun 2015

Autovisie Cars & Coffee XXL: Steyr Puch Haflinger

Op zaterdag 20 juni gaan er in Nederland heel wat garagedeuren open. Het maakt niet uit wat erachter staat – een klassieker, sportwagen, getunede auto of anderszins interessante vierwieler – in groten getale komen ze naar Autovisie Cars & Coffee XXL. In de aanloop naar het Nationale Auto8Daagse-evenement stellen we alvast een aantal bezoekers voor. Dit keer Vincent Merts met zijn bijzondere Steyr Puch Haflinger .

Haflinger

Welke auto heb je?

Ik ben in het bezit van een Steyr Puch Haflinger 700 APT uit 1973. Meestal werd dit type gebouwd in het Oostenrijkse Graz, maar die van mij komt uit Johannesburg, Zuid-Afrika. Ik kwam er in 2008 pas achter dat hij erg zeldzaam is. Momenteel zijn er twee van bekend in Europa. Mijn Haflinger is  van oorsprong overigens geen militair voertuig, ondanks zijn groene kleur. Het is een civiele uitvoering die vroeger is gebruikt door een pastoor in het Afrikaanse land Lesotho. Ooit zijn er ongeveer zestien Haflingers verkocht in Nederland. In 1972 is het voertuig zelfs getest door Autovisie.

Waarom juist deze auto?

Mijn vader kocht zijn eerste Haflinger toen ik vijf jaar oud was (ik ben nu tweeënveertig). De auto heeft achtentwintig jaar op een bedrijfszolder gestaan, maar sinds kort ben ik hem (een origineel Nederlands exemplaar) gaan restaureren. Ik rijd dus Haflinger door mijn vader. En daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.

Wat is je favoriete herinnering aan je auto?

Ooit ben ik met de Haflinger van de snelweg geplukt omdat er een breedtetransport net iets sneller was dan ik, maar er door zijn omvang maar niet langs kon. Ook leuk was dat we in 2013 – ik had toen een Haflinger-treffen georganiseerd – onder begeleiding de Afsluitdijk op zijn gegaan.

Benieuwd naar de auto’s van andere aanwezigen tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL? Bekijk ze hier op Autovisie Facebook. Van 20 – 28 juni vieren we het grootste autofeest van Nederland. Tijdens de Nationale Auto8Daagse worden er diverse events georganiseerd. Bekijk het complete overzicht events op www.auto8daagse.nl.

Reageer op artikel:
Autovisie Cars & Coffee XXL: Steyr Puch Haflinger
Sluiten