Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Autosalon van Geneve 2021 alleen onder nieuw bewind

Dat het organisatiecomité van de Geneva International Motor Show (GIMS) geen Autosalon van Genève 2021 organiseert, was al duidelijk. Maar er is hoop.

De stichting zou de beurs kunnen verkopen. Dat geeft ‘Salon International de l’Automobile’ vandaag aan. De eigenaar van de autoshow, het grootste evenement in Zwitserland, ziet de verkoop als enige mogelijkheid om in 2021 de Palexpo weer te vullen met automobielen. Voor zichzelf heeft de beursorganisatie een lening van het kanton in Genève afgeslagen. Volgens de stichting waren de eisen van de lening onacceptabel. De organisatie geeft tevens aan dat er nauwelijks draagvlak voor de 2021-editie is. Uit een enquête onder de vaste participanten bleek er weinig animo voor een show in 2021 te zijn. De ondervraagde bedrijven geven de voorkeur aan een 2022-editie.

Beklonken

De vaste participanten van de Autosalon van Genève laten zich niet uit over hun deelname, Audi uitgezonderd. Het merk liet onlangs weten dat het begin volgend jaar een nieuw model introduceert, dat op de Geneefse autoshow zijn werelddebuut beleeft. Daarmee geven de Duitsers aan dat het alle vertrouwen heeft dat de 2021-autoshow doorgaat. Of is de verkoop van GIMS al beklonken? Lamborghini maakte recent bekend aan geen enkele autoshow meer deel te nemen. Mini vaart die koers al jaren en Volvo maakt voor een enkele autotentoonstelling een uitzondering.

600.000 bezoekers

De Autosalon van Genève trekt jaarlijks zo’n 600.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De 2020-editie werd op last van de Zwitserse overheid afgeblazen vanwege het opkomende coronavirus.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.