Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Autovisie-beursverslag: Tokyo Motor Show 2017

Voor de 45ste keer wordt de Tokyo Motor Show gehouden. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen neemt je mee langs het nieuws van de grootste Japanse autoshow, waar de thuismerken een hoofdrol vervullen.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Autovisie F1-Quiz: Grand Prix Verenigde Staten

Ben jij een echte Formule 1-fan? de 911 Carrera T.

Carrera T


En dat is vier: Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Het kwartet is compleet! Na de Aston Martin Vanquish Zagato Coupé, Volante en Speedster is dit de Shooting Brake. Er worden niet meer dan 99 exemplaren van gebouwd.

Shooting Brake


Lamborghini Aventador S Roadster 50 Japan

Lamborghini viert zijn eerste vijftig jaar in Japan. Helaas kunnen niet meer dan vijf steenrijke kopers daarvan profiteren, want deze unieke Lamborghini Aventador S Roadster is één van slechts vijf 50 Japan-modellen.

50 Japan


Europa doet kartelonderzoek bij Daimler en Volkswagen

De Europese autoriteiten hebben steeds minder populair. Van alle nieuwe auto’s was afgelopen jaar een derde uitgerust met een automaat, zo blijkt uit informatie van de Bovag en RAI. Tien jaar geleden was dat nog minder dan een vijfde.

Eerste testnotities: Jaguar XF Sportbrake (2017)

De Jaguar XF Sportbrake moet gaan strijden in het segment van de grote stationwagens waar uiterlijk en inhoud de belangrijkste zaken zijn. In tegenstelling tot zijn voorganger is de tweede generatie XF Sportbrake wel met een scala aan motoren leverbaar: vier diesels en één benzinemotor. Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst vertelt of de Jaguar XF Sportbrake meer heeft te bieden dan alleen een knap smoeltje.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Fraai met een hoofdletter F: Mazda Vision Coupé Concept

Aston Martin… euhm, pardon… Mazda introduceert op de Tokyo Motor Show deze Vision Coupé Concept. En mijn hemel, wat een schoonheid is het!

Vision Coupé


Honda Sports EV Concept

Na de heerlijk retro ogende Urban EV Concept onthult Honda nu een guitig compact coupeetje, de Sports EV Concept.

Sports EV Concept


Mitsubishi e-Evolution Concept

Nee, helaas is deze Mitsubishi e-Evolution Concept niet een voorbode van een nieuwe Lancer Evo. Wat hij wel is, is een agressief ogende elektro-offroader.

e-Evolution


Lexus LS+ Concept

Tesla noemt zijn semiautonome rijsysteem heel slim Autopilot. Wat minder pakkend klinkt de Highway Teammate van deze Lexus LS+ Concept.

LS+ Concept


Mazda Kai Concept: voorproefje van nieuwe 3

We zien tegenwoordig weinig fraaie concept cars van Alfa Romeo meer. Mazda vult die leegte gelukkig keurig op met de ene na de andere schoonheid. Deze Kai Concept ziet er ook al zo lekker uit.

Mazda Kai Concept


Nissan IMx Concept: autonome Leaf op hoge poten

Nissan heeft elektrische techniek uit zijn wat saaie Leaf in een spannende cross-over gegoten. De IMx Concept zou een actieradius van zo’n 600 kilometer hebben en zich volledig zelfstandig door het verkeer kunnen bewegen.

IMx Concept


Apollo Intensa Emozione

Dit is de Apollo Intensa Emozione, oftewel de Apollo IE. Het uiterlijk van de IE is behoorlijk extreem uitgevallen. De vormtaal is een beetje generiek, maar we zien er zeker elementen van de Pagani Zonda R en van de Ferrari FXX K in.

Apollo IE


Zagato IsoRivolta Vision Gran Turismo

Dit is de Zagato IsoRivolta Vision Gran Turismo. Een lofzang op – u raadt het al – de Iso Rivolta uit de jaren zestig.

IsoRivolta


Subaru Viziv Performance Concept: De nieuwe WRX STI?

Hebben wij last van een déjà vu? Want deze nieuwe BMW X2 zou een ‘gestrekte coupédaklijn’ hebben, maar zien jullie het? Daar veranderen schildjes op de c-stijlen weinig aan.

BMW X2


Duik in de prijslijst: Mustang versus Camaro

Voor het kopen van een Amerikaanse coupé of cabriolet is de grijze import geen verplichting. De Ford Mustang en Chevrolet Camaro kun je namelijk officieel kopen in Nederland. Wat moeten ze kosten en wat bieden ze? Een duik in de prijslijst biedt uitkomst.

Camaro versus Mustang


Autonome Infiniti Q50 rijdt door Tokio

Twaalf sonars, twaalf camera’s, negen radars, zes laserscanners en nul ongelukken. Vandaag is er in Tokio een de vernieuwde C4 Cactus.

Citroen C4 Cactus 2017 - 2 - Autovisie.nl