Autovisie
Autovisie Nieuws 3 sep 2017

Het autonieuws van week 35

Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Eerste testnotities Ford GT

De Ford GT is een Le Mans-winnaar voor de straat. Een exotische, volbloed raceauto met een waanzinnig uiterlijk. Hij is rauw, snel en luidruchtig. Autovisie testredacteur Peter Hilhorst mocht tijdens een exclusief evenement drie ronden met de Ford GT rijden.

Onder de hamer: unieke Ferrari 365 GTB/4 Daytona ‘Alloy’

Ja joh, anders ‘vergeet’ je gewoon even dat je een unieke Ferrari 365 GTB/4 Daytona in je schuur hebt staan… Want deze enige straatlegale Daytona met een aluminium carrosserie werd recent ontdekt in Japan, veertig jaar nadat hij was weggezet.

Ferrari Daytona

Autovisie F1-Quiz: Grand Prix België 2017

Ben jij een echte Formule 1-fan? opgewaardeerd met wat aerodynamische aanpassingen.

Derde generatie Porsche Cayenne

De nieuwe Porsche Cayenne heeft qua looks veel gemeen met de oude Cayenne. Al is onderhuids vrijwel alles in het nieuw gestoken. Hier alle details.

Porsche Cayenne

Nieuwe Bentley Continental GT: pure schoonheid

Het ontwerp van de nieuwe Bentley Continental GT haalt een trucje uit. Op het eerste gezicht lijkt de Conti sprekend op zijn voorganger, maar hoe langer je naar de auto kijkt, hoe meer je ziet dat dat toch niet het geval is.

Continental GT

BMW i3 voortaan ook als i3s

BMW heeft veel om te laten zien op de IAA in Frankfurt. Want naast de nieuwe M5 en Concept Z4 staat ook deze vernieuwde i3 op de beursvloer. Meest in het oog springende wijziging? De toevoeging van een ‘sportieve’ i3s.

BMW i3

Mini Electric Concept geeft voorproefje van elektrische hatchback

De IAA mag dit jaar wel een eigen energiecentrale op de beursvloer neerzetten, zoveel elektrische modellen worden er geïntroduceerd. Mini steekt in Frankfurt bijvoorbeeld deze Electric Concept (originele naam…) in het stopcontact.

Electric Concept

Grote kerels met een klein hartje, ze bestaan

Driecilinders zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ze verschenen eerst in A- en B-segmentmodellen, maar anno 2017 zijn ze gemeengoed in het C- én zelfs het D-segment. We selecteren vijf grote auto’s met een driepitter. Oftewel, vijf grote kerels met een klein hartje.

Peugeot 5008

Kia blikt vooruit op nieuwe Cee’d

Kia ziet hier een hot hatch in, maar wij houden het eerder op een soort stationwagon. Dat neemt niet weg dat het Koreaanse merk in Frankfurt weer een elektrificeren.

Nieuwe ATS met McLaren 650S-DNA

Tijdens de Salon Privé in de tuin van het Blenheim Palace is geheel volgens planning de eerste nieuwe sportwagen van ATS gelanceerd. Maar echt moeilijk was dat niet, want de basis voor de sportcoupé van het Italiaanse merk is gelegd door de Engelse McLaren 650S.

ATS GT

Welke AMG-motor krijgt de Aston Martin DB11 V8?

Het is eindelijk zover. Aston Martin lepelt de V8-motor van AMG in zijn modellen. Maar GTS-uitvoering. Dus verschijnt nog dit jaar de GTS-uitmonstering van de 718 Boxster en 718 Cayman.

Hyundai i30-familie is compleet

Met de lancering van de vijfdeurs Fastback is de Hyundai i30-familie Modeljaar 2018 groter. De nieuwste uitgave is super eenvoudig te herkennen. Kijk maar naar de deurgrepen.

Nissan 370Z
Nissan 370Z

Volvo XC60 komt niet meer uit België

Een historische dag voor de Volvo-fabriek te Gent. Vandaag rolt daar de allerlaatste XC60 van de band, waarmee het doek valt voor de eerste generatie. De productie van de nieuwste XC60 is reeds van start gegaan, maar die editie wordt in Zweden geproduceerd.