Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Mazda houdt RX Vision-droom in leven

Niemand binnen Mazda praat over de toekomst van het waanzinnige studiemodel RX Vision, maar een persoonlijke mening wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Hij moet er komen als het aan de medewerkers ligt.

Nieuwe Mini John Cooper Works GP los op Nürburgring

De nieuwe Mini John Cooper Works GP deed niet mee aan de 24-uursrace op de Nürburgring, maar liet daar wel voor het eerst zijn brute gezicht zien. Volgens de Britse autofabrikant zou dit bommetje zelfs onder de 8 minuten duiken bij een rondje Ring. De GP komt in 2020 op de markt met een oplage van slechts 3000 stuks.

Eerste waterstof taxivloot van Nederland een feit in Den Haag

Op waterstof rijden is nog niet helemaal onomstreden, maar er zitten ook voordelen aan elektrisch rijden op waterstof. Van die voordelen lijkt de gemeente Den Haag erg overtuigd, want zij zorgen voor de eerste Nederlandse taxivloot op waterstof met 35 exemplaren van de Toyota Mirai.

Preview Opel Corsa (2019) - Autovisie

In iets meer dan twee jaar ontwikkelde Opel een nieuwe generatie Opel Corsa. Volgens de fabrikant is het zijn eerste Multi Energy Vehicle, een aanduiding die hij dankt aan het feit dat de auto op benzine, diesel en elektrokracht kan rijden. In november komt de nieuweling op de markt, maar Autovisie mocht de Corsa al aanschouwen. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen vertelt je alles wat je moet weten.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Lightyear One, de bruikbare zonneauto is hier

Tijdens een flitsende presentatie waarvoor de gemiddelde tech startup uit Silicon Valley zich niet zou schamen werd vanochtend het doek getrokken van de Lightyear One. Niet alleen op en top Nederlands, maar bovenal een bruikbare personenauto die zijn energie uit de zon haalt. Verdeeld over het dak en de ‘motorkap’ herbergt de One zo’n vijf vierkante meter aan zonnecellen, zelfs in ons land goed voor circa 10.000 ‘zonkilometers’ op jaarbasis. Opladen in het stopcontact of aan de laadpaal kan ook en met een volle accu bedraagt de range 725 kilometer (WLTP).


Lang wachten op Peugeot 508 by Peugeot Sport

Al in februari 2018 maakte Autovisie de komst van een snelle versie van de Peugeot 508 wereldkundig (!). Het duurde tot maart 2019 dat Peugeot zelf de snelle versie aankondigde, toen het op de Autosalon van Genève de 508 by Peugeot Sport presenteerde. Toch, het duurt nu nog ruim een jaar voordat de sportsedan er daadwerkelijk komt.

BMW 1 Serie (2019) – Walk-around

BMW maakt zich op voor de publieksintroductie van de nieuwe, alweer derde generatie BMW 1 Serie sinds de productiestart in 2004, maar Autovisie was reeds in de gelegenheid de nieuwe editie live te mogen bekijken. In een afgesloten studio stond een M135i. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen bekeek de blauwe hatchback bekijken en praat je bij over de 1 Serie.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Ford Puma (2019) walk-around - VIDEO

Google op Ford Puma en wat krijg je te zien? Een kek sportcoupeetje op Fiesta-basis. Gebouwd van 1997 tot en met 2002. Maar de Puma anno 2019 is een totaal andere auto. Hij heeft niets met de 2+2 van weleer te maken. De Ford Puma is nu een crossover. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen stelt de nieuwkomer aan je voor.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Ford Puma, een compleet nieuw hoofdstuk

Google op Ford Puma en wat krijg je te zien? Een kek sportcoupeetje op Fiesta-basis. Gebouwd van 1997 tot en met 2002. Maar de Puma anno 2019 is een totaal andere auto. Hij heeft niets met de 2+2 van weleer te maken. De Ford Puma is nu een crossover.

Na de Opel Corsa-e volgt nu de 'normale' Corsa

Je moet met een loep rond de fonkelnieuwe Opel Corsa lopen om er achter te komen of de aandrijflijn volledig elektrisch of een verbrandingsmotor is. De verschillen tussen de kersverse Corsa en Corsa-e zijn namelijk minimaal. Ten minste, als het om het design gaat.

Opel Corsa 2019


Duik in de prijslijst: Opel Corsa-e samenstellen

De Opel Corsa-e is inmiddels samen te stellen via een online configurator. In welke kleuren kun je de Corsa-e bestellen? En welke opties zijn er? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Meer dan alleen familiegezicht voor Audi Q7

Niet alleen de designafdeling heeft zich bezig gehouden met de tussentijdse opfrisser voor de Adui Q7, ook de interieurspecialisten en techneuten. Het resultaat is een vooral technisch opgewaardeerde Q7.

Audi Q7


BMW’s M gaat aan de stekker

De eerste geëlektrificeerde M-versie van BMW is onderweg en die is dichterbij dan we denken. En dan hebben we het niet alleen over de Vision M Next-concept car.

De Volvo-tank is terug!

Vroeger -toen alles volgens sommigen beter was- kreeg je als Volvo-rijder vaak te horen dat je in een tank reed. Dat was te danken aan het hoekige lijnenspel van de Zweedse auto’s. Vandaag de dag is dat iets anders, door de afgeronde modellen. Toch, binnenkort kan de term tank toch weer gebruikt gaan worden, al is het niet voor alle modellen.

Land Rover Defender stukje voor stukje

Met verschillende teasers van gecamoufleerde exemplaren bouwt Land Rover de spanning rond de fonkelnieuwe Defender op. Maar wie zelf liever de nieuwe Defender bouwt, moet de Lego-bouwdoos voor de toekomstige Landy te pakken zien te krijgen. Nog even geduld overigens, want de versie van Lego Technic ligt nog niet in de winkel. Een leverancier heeft echter het model al wel aangekondigd. Nog voordat Land Rover zelf de offroader dus heeft gepresenteerd!

450 modeltrucks met thema groenten en fruit! - Autogekken op Zijwegen

Een nieuwe aflevering van Autogekken op Zijwegen: Als fanatieke verzamelaar van modeltrucks van groenten-transporteurs en leveranciers is Gert aardig fanatiek. Hij heeft er op dit moment al zo'n 450 en als het aan hem ligt is hij nog lang niet klaar!

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Weer terugroepactie bij Porsche, na 718 Boxster en 911 nu de Cayenne

Wederom moet Porsche klanten oproepen een bezoek aan de dealer te brengen. Dit maal gaat het om een probleem met de bekabeling van de handrem. Liefst 336.858 exemplaren van de Porsche Panamera en Porsche Cayenne moeten worden gecontroleerd.

Dacia: 'Voor elektrische auto's is het te vroeg'

Volgens Renault Groupe EV-specialist Emmanuel Bouvier rust er geen taboe op een elektrisch aangedreven Dacia, maar een dergelijk model staat momenteel niet gepland. En dat terwijl het concern acht volledig elektrische auto’s in verschillende segmenten onder verschillende merken in de komende drie jaar zal uitbrengen.

Kia Xceed is laatste Ceed-telg

Kwartet, zo kopten we recent in Autovisie over de familie-uitbreiding van de Kia Ceed. Met de Xceed nu officieel gepresenteerd is het programma van de Ceed compleet. Het is echter nog tot en met oktober wachten voordat het vierluik bij de dealer staat.

Kia Xceed


Mercedes-Benz GLS (2019) - Test

Mercedes-Benz ziet de GLS als niets minder dan de SUV-versie van zijn S-klasse vlaggenschip. Met meer ruimte, meer luxe en meer tech dan je elders kunt krijgen.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!