Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

De afgelopen jaren konden mensen flink profiteren van subsidies van de overheid als men een elektrische auto aanschafte of leasete. In het nieuwe Klimaatakkoord wordt dat een flink stuk minder.

Elektrische auto opladen


Liefhebbers van BMW hebben het niet altijd even makkelijk met het merk dat overstapt op voorwielaandrijving. Gelukkig bestaat BMW M nog, en zij komen met goed nieuws. De sportwagenbouwers willen namelijk hun eigen model die geen uitgemonsterde versie van een bestaand BMW-model is.

Jarenlang was de Renault Zoe de enige elektrische auto in het B-segment, maar komend jaar krijgt de compacte vijfdeurs hatchback te maken met concurrentie. Opel brengt de Corsa-e uit, Peugeot introduceert de 208-e en BMW heeft de Mini Electric in de pijplijn. Dus is het tijd om de concurrentie nú al aan te gaan. En dat doen de Fransen met een… facelift.

Volkswagen heeft meer informatie vrijgegeven over de elektrische onderdelen van de Volkswagen ID.3. Daaronder vallen de oplaadsnelheden en natuurlijk ook de afname van de bruikbaarheid van het accupakket.

Vorig jaar schreef Volkswagen twee records binnen een maand op naam. De Volkswagen ID.R was niet alleen de snelste auto ooit op de Pikes Peak Hill Climb, ook op Goodwood ging hij sneller dan andere elektrische bakken. Dit jaar skipt VW Pikes Peak, maar wordt de ID.R wel weer op Goodwood ingezet om zijn record te verbeteren.

Volkswagen ID.R Goodwood 2018


De motorsportafdeling van Porsche heeft zijn stempel weer op de Cayman gedrukt en dat resulteert in een nieuwe uitmonstering van de tweezits sportcoupé. Is de nu 718 Cayman GT4 gedoopte uitmonstering net zo begeerlijk als zijn voorganger Cayman GT4 en weet de nieuwkomer ons wederom te bekoren?

Het begint erop te lijken dat de Spyder-uitvoering een vaste waarde van de Boxster-familie is, al komt de open tweezitter met handbediende kap elke keer weer rijkelijk laat in de levenscyclus. Maar dat mag de pret niet drukken, want de eerste twee edities zijn waardevaste collectors items geworden. De 718 Spyder -zonder Boxster in de naam- heeft het in zich om op hetzelfde verzamelaarsniveau te komen.

De wel heel erg speciale en unieke Bugatti La Voiture Noire is nog maar net aan het publiek getoond. Maar Bugatti is op stoom en is niet van plan de voet van het gaspedaal te halen. Het merk komt naar verluid half augustus alweer met een nieuw en speciaal model.

Touchscreens worden gemeengoed in auto's. Een slechte ontwikkeling volgens Mazda. De Japanse automaker gaat namelijk tegen deze trend in omdat het vindt dat ze onveilig zijn.

Mazda CX 30


De Europese Commissie heeft een streep gezet door de Duitse plannen voor tolheffing. Dit naar aanleiding van een rechtszaak die Oostenrijk en Nederland hadden aangespannen. De twee landen vonden de tolplannen namelijk discriminerend.

Het electro-offensief van meerdere volumemerken is nu echt begonnen. Opel werpt de Opel Corsa-e in de strijd en komt nu met wellicht het belangrijkste stukje informatie: de prijs.

Het rijden en opladen van een elektrische auto lijkt altijd goedkoper dan een benzine- of dieselauto. Toch verschillen de prijzen van een volle accu enorm in verschillende landen. We hebben een overzicht.

Vanaf vandaag hoeven de Aston Martin RB 003 niet meer bij zijn codenaam te noemen. Hij heeft officieel zijn 'V' cars-naam gekregen en gaat nu door het leven als Aston Martin Valhalla.

Aston Martin Valhalla


Kort na de introductie van de BMW M8 vergroten de Münchenaren het aanbod van de 8 Serie verder. Letterlijk. Het merk toont nu officieel de BMW 8 Serie Gran Coupe. De 8 Serie, maar dan met twee extra deuren.

Nadat Peugeot de 208 opnieuw in de markt heeft gezet, is de logische volgende stap om de grotere broer, de Peugeot 2008, ook aan te pakken. Dat gebeurt nu en natuurlijk hoort daar ook een volledig elektrische variant bij: de Peugeot e-2008.

We weten dat de bereikcijfers van elektrische auto's in de praktijk eigenlijk altijd lager uitvallen dan degene die de fabrikant opgeeft. Maar dit onderzoek wijst uit dat ze soms wel heel vel uit elkaar kunnen liggen.

De verwachtingen zijn hoog voor de Tesla Pickup, maar voordat we hem op de weg zien zijn we wel wat jaren verder. Gelukkig zijn er creatievelingen die niet kunnen wachten en er zelf een bouwen op basis van een Tesla Model 3.

Truckla


Uit cijfers van de RDW blijkt dat ongeveer 10%, of bijna 800.000 Nederlandse voertuigen met een probleem rond rijdt. Al deze auto's zijn namelijk teruggeroepen door de fabrikant vanwege technische gebreken, maar op die oproep is door de eigenaar niet gereageerd.

Het aanbod Amerikaanse muscle cars met bizar veel paardenkrachten groeit gestaag. Vanaf nu kunnen we ook de Shelby GT500 in dit rijtje meenemen, want Ford geeft deze muscle car 770 pk en 850 Nm op de achterwielen. Daarnaast claimt het merk dat dit de V8 met de hoogste vermogensdichtheid ter wereld is.

De nieuwe en 25ste James Bondfilm wordt op dit moment opgenomen, en tijdens die opnames zou hoofdrolspeler Daniel Craig wel eens achter het stuur van de Aston Martin Valhalla kunnen kruipen.

's Werelds grootste autoconcern, de samenwerking tussen Renault, Nissan en Mitsubishi, gaat samenwerken met Google's Waymo om zelfrijdende diensten te ontwikkelen. Er zijn geen plannen voor het produceren van een volledig zelfrijdende auto.

Waymo


De 1.900 pk sterke, volledig elektrische Pininfarina Battista heeft een volledig veranderde voorkant. Deze wordt dit weekend in Turijn getoond, maar we hebben nu al de beelden.

De uitgemonsterde versie van de Audi A6, de Audi RS6, is van zichzelf al erg breed. Maar blijkbaar zijn er mensen die hem nog breder willen zien. Die mensen komen uit Duitsland en werken bij tuner Triebwerk Motors. Zij maakten de dikste RS6 die je in tijden gezien hebt.

Het is nog lang niet bij iedereen duidelijk wat Tesla's Autopilot nu eigenlijk doet. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse IIHS. Dit instituut legde het naast hulpsystemen van andere merken.

Het Britse Charge Cars heeft aangegeven dat ze met deze redelijk standaard ogende Ford Mustang naar het Goodwood Festival of Speed trekken. Daar zal de speciale 543 pk sterke elektrische aandrijflijn van de auto getoond worden.

Charge.Cars 1967 Mustang fastback


Polestar heeft een configurator voor de Polestar 2 geopend. Hieruit wordt duidelijk wat de volledig elektrische auto in Nederland ongeveer gaat kosten. We zeggen ongeveer, want Polestar heeft het over een richtprijs.

Eigenaren van de Tesla Model S en X hebben na de laatste software-update ineens bijna 50 kilometer minder bereik. Volgens Tesla is het geen fout in de update.

Het is niet de eerste hybride Ferrari, maar wel een belangrijke auto voor het merk: de Ferrari SF90 Stradale. Hij zit vol met nieuwe technologieën die Ferrari aan de hand van deze video even nader uitlegt.

De Lancia Delta HF Integrale 16V beleefde zijn introductie in 1989 en won daarna zes jaar achter elkaar alle rallyseizoenen. Een speciale editie uit die tijd staat nu te koop: de Lancia Delta HF Integrale 16V Sanremo Rally-editie uit 1989.