Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

De omschakeling van het aanbieden van een Citigo met een verbrandingsmotor naar louter een volledig elektrische aangedreven variant zorgt er voor dat Skoda in de tweede helft van dit jaar zonder zijn stadsauto zit. De productie van de benzineversie stopt al in juli, maar de levering van de elektrische Citigo-e iV start pas begin volgend jaar.


De afgelopen tijd lijk het schering in en inslag als het gaat om elektrische auto’s die zonder aantoonbare reden in de brand vliegen. Fabrikanten doen onderzoek naar de oorzaak van deze branden, maar ondertussen is er nog geen duidelijk beleid voor het blussen en het bergen van een brandende elektrische auto.

Het Italiaanse FV Frangivento heeft lef als het aankomt op design. De Asfane DieciDieci is een nogal aparte verschijning, en ook de motortechnologie is niet standaard. Het is namelijk een 1.010 pk sterke Plug-In Hybrid.

Mercedes-Benz vond nog een klein gaatje in het modellenaanbod tussen de GLA en de GLC. Deze is nu gevuld met de Mercedes-Benz GLB, een SUV met optioneel ruimte voor zeven personen.

De elektrische Audi e-tron moet terug naar de dealers voor reparatie. Door een foutief onderdeel kunnen accucellen in aanraking komen met water, kortsluiten en zelfs in de brand vliegen.

Audi e-tron


Honda bouwt niet alleen belachelijk snelle motoren en auto's, ook een grasmaaier van het Japanse bedrijf gaat ongelooflijk hard. De Mean Mower V2 heeft dit onlangs bevestigd.

De vakmensen uit Crewe tonen trots hun laatste creatie: de nieuwe Bentley Flying Spur. Een Continental GT met meer deuren, meer vermogen en een hogere topsnelheid dan zijn voorganger.

Nederlandse coachbuilder Vandenbrink heeft het op zich genomen om de achterbakruimte van de Ferrari 612 Scaglietti flink te vergroten. De auto-ombouwers maakten er namelijk een shooting brake van.

De 24 uur van Le Mans is een speciaal evenement op de race-kalender. Aston Martin grijpt deze dagen aan om een speciale auto opnieuw aan de wereld voor te stellen: de Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation.


Het was even wachten, maar dan heb je ook wat. Eindelijk toont BMW de 3 Serie met extra laadruimte: de BMW 3 Serie Touring. Maar het is meer dan alleen een Dreier met meer laadruimte.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van Tesla die gisteren plaatsvond liet Elon Musk wat nieuwe plannen horen. Hij wil meer fabrieken in China en eigenlijk op elk continent. Daarnaast komt zijn bedrijf met Tesla's die meer dan 640 kilometer op één volle lading kunnen rijden.

Afgelopen weekend explodeerde een waterstoftankstation in Sandvika in Noorwegen. Als reactie daarop stopten Toyota en Honda direct met de verkoop van hun waterstofmodellen omdat de auto's daar nergens meer kunnen tanken, niet uit voorzorg.

Uit onderzoek blijkt dat 47 van de 203 cruiseschepen die sinds 2017 in Europese wateren varen enorm vervuilend voor het milieu zijn. 10x zo vervuilend als alle 260 miljoen auto's in Europa om precies te zijn.

Cruiseschip


Uber en Volvo werken al sinds 2016 samen aan een autonoom voertuig. Beide partijen zijn nu op het punt aangekomen dat ze het productieklare autonome resultaat aan de wereld tonen.

Alles leuk en aardig, maar een Italiaanse bouwer van luxewagens gaat zich toch niet bezighouden met kleine autootjes? Zo denkt Maserati er blijkbaar over, want de fabrikant zweert dat het niet kleiner gaat dan de Ghibli of de Levante.

Dubbel feest in de Mercedes-fabriek in het Duitse Rastatt waar de bouw van hun vijfmiljoenste A-Klasse samenvalt met de productiestart van de A-Klasse sedan. De fabriek had 22 jaar nodig om de mijlpaal te bereiken. Inmiddels is Rastatt de belangrijkste fabriek voor de A-Klasses ter wereld.

Het opladen van een elektrische auto aan een laadpaal is niet heel goedkoop. Gelukkig kan het goedkoper door de inzet van accu's. Tesla komt binnenkort met de technologie voor de Superchargers. Andere partijen volgen.

Tesla Model X en Model S


De nieuwe Alpine A110S heeft meer vermogen, minder kilo's en een iets lager zwaartepunt. Het kan dan ook niet anders dan dat de A110S met 292 pk uit dezelfde motor en een aangepast onderstel de ultieme Alpine is.

De Aston Martin Valkyrie maakt zijn opwachting bij de legendarische 24 uur van Le Mans. Het Britse merk zet niet één maar twee van de hypercars in met als doel de ultieme winst te pakken.

ABT is normaliter tuner van alles wat er bij Volkswagen en Audi vandaan komt, maar nu heeft het ook de hand weten te leggen op de Lamborghini Urus. Het is daarmee de eerste getunede Lambo van ABT.

Volgens Markus Flasch, BMW M-baas, moet de BMW M8 de allersnelste BMW ooit op de Nürburgring worden. Hij moet zelfs Porsche 911 Turbo's kunnen verslaan.

BMW M8 Competition Coupe