Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Fonkelnieuwe BMW 1 Serie laat zich zien

De derde generatie BMW 1 Serie is een feit. Hoewel de vijfdeurs hatchback de lijnvoering van zijn voorgangers behoudt, is het model compleet nieuw. Hij staat nu zelfs op het voorwielaangedreven platform van de 2 Active Tourer en Mini Clubman.

BMW 1 Serie


Hyundai-Kia verkoopt beduidend meer elektrische auto’s

De wereldwijde verkoop van elektrische auto’s van de zustermerken Hyundai en Kia hebben in het eerste kwartaal van 2019 een enorme vlucht genomen. De Koreaanse automerken verdubbelden hun gezamenlijke afzet.

Autovisie F1-Quiz: Grand Prix Monaco 2019

Ben jij een echte Formule 1-fan? Test dan hier je kennis over de F1-race van afgelopen weekend: de Grand Prix van Monaco. Succes!


Renault en Fiat willen fuseren

Renault en Fiat Chrysler willen in het huwelijksbootje stappen, zo hebben de twee autobouwers bekend gemaakt. De twee concerns voeren al geruime tijd gesprekken.

Feest: 500.000 x Fiat 500X

Feest in Fiats Melfi-fabriek want het half miljoenste exemplaar van de 500X rolde daar van de band. De autobouwer had precies vijf jaar nodig om de mijlpaal te bereiken.

Autofabrikanten keren IAA 2019 massaal de rug toe

De belangrijkste Europese autotentoonstelling dit najaar, de in september te houden IAA in Frankfurt, dreigt uit te lopen op een fiasco, nu steeds meer automerken niet deelnemen. Zoals het er nu naar uitziet, zullen veel hallen gesloten blijven.

Koopwijzer: Occasion Nissan Qashqai (2006 - 2013)

De Nissan Qashqai is een hoogpotige hatchback die avontuurlijker oogt dan hij werkelijk is. Hier alles wat je moet weten als je een occasion koopt.

Doe mee en wie weet rijd jij zelf in een Alpine A110

Wij hebben je hulp nodig! Doe mee met ons grote onderzoek en help ons Autovisie nog beter te maken. In onze uitgebreide enquête vragen we wat jij het liefste wilt zien en lezen van Autovisie. Het invullen kost je slechts 15 minuten. Jouw mening wordt beloond: onder de deelnemers verloten we een uur lang zelf sturen in een Alpine A110. Heb je geen rijbewijs dan regelen we een andere leuke prijs voor je.

Gouden velgen en 680 pk, deze BMW M2 heeft het

De BMW M2 is wellicht de beste M van deze generatie, maar dat wil niet zeggen dat hij niet verbeterd kan worden. G-Power gaf hem daarom iets meer vermogen: 680 pk.


Productie Volvo XC40 T5 Twin Engine van start

De eerste exemplaren van de Volvo XC40 T5 Twin Engine zijn een feit, nu vanuit het Belgische Gent de eerste stekkerhybrides onderweg zijn naar klanten in Volvo’s thuisland Zweden. Rond oktober moet de productie-output op het geplande niveau liggen. Dan zal ook de bouw voor de Nederlandse markt starten.

Tesla gaat voor productierecord, winst in zicht

Vorig week stond Tesla op de rand van de afgrond, nu is er wellicht reden voor een feestje. Het lijkt erop dat de autofabrikant meer auto’s dan ooit produceert en uitlevert.

Elektrische auto's vanaf 2020 goedkoper dan reguliere auto's

Op dit moment is een nieuwe auto vrijwel onbetaalbaar in Nederland, ongeacht hij elektrisch of niet-elektrisch is. Maar daar moet verandering in komen. Vanaf halverwege 2020 moet de elektrische auto goedkoper zijn dan een benzineauto. Tenminste, als we de voorspellingen mogen geloven.

BMW doet Tesla na: update autosoftware draadloos

Tesla doet het al langer: auto’s draadloos en automatisch voorzien van de nieuwste software update. BMW gaat dat vanaf nu ook aanbieden op nieuwere modellen.

Nieuwe Volkswagen Golf R krijgt geen drift mode en vierwielsturing

In de hete hatchback-markt is de concurrentie hard. Technologische ontwikkelingen zoals Drift Mode en vierwielsturing vinden steeds vaker hun weg naar de krachtige karretjes. Toch vindt VW het niet nodig om de nieuwe Volkswagen Golf R ermee aan te kleden.

Novitec maakt monster van Ferrari 812 Superfast

De Ferrari 812 Superfast is niet bepaald de meest tamme supercar die uit Maranello komt. Toch vond tuner Novitec het nodig om de 812 dikker te maken. Letterlijk.


Audi TT Quantum Gray Edition eerste online-only Audi

Het internet, dat wordt nog eens heel groot. Zo groot dat er hele auto's via het medium verkocht worden. Bij andere autofabrikanten zijn ze daar al achter, maar nu begint Audi er ook mee. De eerste is een speciale editie: Audi TT Quantum Gray Edition. Er komen er maar 99 van.

Audi TT Quantum Gray Edition