Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

'Oplage nieuwe Koenigsegg bedraagt 125 stuks'

Koenigsegg werkt achter de schermen hard aan de opvolger van de Agera RS. Op de Autosalon van Genève in maart 2019 maakt de hypercar zijn opwachting. Volgens de Zweedse krant Dagens Industri is de oplage van het model gelimiteerd op 125 exemplaren, waarvan 72 exemplaren - dus meer dan de helft - al vergeven zijn.

Deze Byton M-Byte heeft giga-scherm in interieur

De Chinese start-up Byton presenteert op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de Byton M-Byte met een wel héél groot infotainmentsysteem. Het scherm heeft de afmeting van maar liefst zeven iPads.

Byton M-Byte


Brabham BT62 ook straatlegaal te krijgen

In de basis is de Brabham BT62 een racer speciaal ontwikkeld voor trackdays. De Australische firma werkt echter ook aan een 'straatlegaalkit' om de BT62 met kenteken te krijgen!

Brabham BT62


Lamborghini Huracán EVO heeft 640 pk

Een aangescherpt uiterlijk, meer rijdynamiek, een atmosferische V10 met méér power: de nieuwe Lamborghini Huracán EVO is er volgens de Italianen in alle opzichten op vooruitgegaan.


Deze 'Aventador' is eigenlijk een Honda Accord Coupé

Niet het geld om een échte supercar zoals een Lamborghini Aventador te kopen? Dan maak je er toch gewoon zelf een? De maker van deze 'Aventador' gebruikte gewoon een Honda Accord Coupé.

Kia en Hyundai onthullen zelfladende en -parkerende concept

Nooit meer zoeken naar een laadpaal of parkeerplaats voor je elektrische auto. Daar lijken Hyundai en Kia, met hun nieuwe concept voor draadloos opladen, naartoe te willen.

Betaalbare elektrische mini-SUV van Volkswagen in de maak

Volkswagen overweegt een vijfde elektrische auto toe te voegen aan de toekomstige ID.-familie, meldt Auto Express op basis van bronnen binnen het bedrijf. Het gaat hier om een kleine SUV met het formaat van een T-Cross. Afhankelijk van de accugrootte heeft de auto een actieradius van 330 tot 550 kilometer. De auto heeft naar verwachting een prijskaartje van rond de 25.000 euro, wat hem interessant maakt voor het brede publiek.

Verkooprecord voor McLaren in 2018

McLaren heeft in 2018 een recordaantal auto's verkocht. In totaal wist de Britse sportautobouwer 4.806 auto's aan de man te brengen in 2018: een toename van 43,9 procent ten opzichte van 2017. De bespoke-afdeling MSO boerde ook uitstekend. De afdeling kreeg drie keer zoveel verzoeken van kopers dan voorheen.

Meer vermogen voor T3-benzinemotor Volvo XC40

Volvo heeft het motorvermogen van de T3-turbobenzinemotor in de XC40 iets verhoogd. Er is sprake van een vermogenstoename van 7 pk.

Volvo XC40


Carlos Ghosn: “Ik ben ten onrechte beschuldigd”

Carlos Ghosn heeft voor het eerst in het openbaar gesproken sinds zijn arrestatie op 19 november 2018 in Japan. Tijdens de zitting in de rechtbank van Tokio stelde hij dat hij 'ten onrechte is beschuldigd en onterecht vastgehouden'.

Patenttekeningen nieuwe BMW 3 Serie Touring gelekt

De patenttekeningen van de nieuwe BMW 3 Serie Touring zijn gelekt. De station wordt waarschijnlijk in maart gepresenteerd en komt met twee benzinemotoren en drie diesels.

BMW 3 Serie Touring


Atlis XT: nog een elektrische pick-up uit USA

In de Verenigde Staten zijn forse pick-ups ongekend populair. Niet verwonderlijk dus dat er diverse start-ups verschijnen die met een forse elektrische pick-up willen komen. Atlis Motor Vehicles uit Arizona is de volgende kandidaat die een poging waagt. Het eerste model heet XT en komt er als Extended Cab en als Crew Cab.


Onder de hamer: Zo goed als nieuwe Bugatti EB110 Super Sport

RM Sotheby’s veilt op 6 februari in Parijs een Bugatti EB110 Super Sport uit 1994 met minder dan 1000 kilometer op de teller. Er zijn slechts dertig auto’s van dit model geproduceerd.

Bugatti EB110 Super Sport


Deze Bugatti Chiron van Lego is supersnel!

Leuk idee: de snelste Bugatti Chiron ter wereld bouwen, maar dan van Lego. De jongens van Donut Media gingen aan de slag. Dit is het resultaat.

Bugatti Chiron


Elektrische Mini krijgt aandrijflijn BMW i3s

De productieversie van de Mini Electric Concept gaat Cooper S E heten. Hij krijgt de elektrische aandrijflijn van BMW i3s.

Porsche 911 Cabriolet komt al in maart op de markt

En zo begint de lange weg naar weer tientallen versies van de Porsche 911... Enkele weken na de coupé onthult Porsche de 911 Cabriolet. Het model komt in maart op de Nederlandse markt en gaat minimaal 172.500 euro kosten.


Duik in de prijslijst: Hoe duur is de nieuwe Mazda 3?

De nieuwe Mazda 3 staat binnenkort in de Nederlandse showrooms. Een mooi moment om eens in de prijslijst te duiken, want die is al bekend. Hoe duur is de nieuwe Mazda 3 bijvoorbeeld ten opzichte van concurrenten?

Mini-CLS: Mercedes-Benz onthult nieuwe CLA

Mercedes-Benz heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas de nieuwe CLA onthuld. De auto heeft veel uiterlijke overeenkomsten met de vorig jaar geïntroduceerde A-Klasse Limousine en de grotere CLS.

Mercedes-Benz CLA


Nissan Leaf E+ heeft 40 procent groter bereik

De Nissan Leaf was vorig jaar de op twee na bestverkochte elektrische auto van Nederland. Een achilleshiel van het model is echter zijn relatief beperkte actieradius. Nissan heeft daar nu een oplossing voor. Op de Consumer Electronics Show onthulde het merk de Leaf E+.

Nissan Leaf


Autogekken op Zijwegen: De politieauto's van Willem Sijtsma

Willem Sijtsma heeft letterlijk van zijn werk zijn hobby gemaakt. Hij werkte jarenlang bij de politie en heeft nu enkele duizenden kleine politieautootjes in vitrinekasten staan.

Chinese autoverkopen voor het eerst in decennia gedaald

Om even een oude grap te verbasteren: Hoe lang... is de groei van de Chinese automarkt nog te handhaven? Want in 2018 is het aantal verkochte auto's in het Aziatische land voor het eerst in twintig jaar gedaald. De verkopen daalden met 6 procent naar 22,7 miljoen.

Nieuwe BMW 7 Serie-grille schreeuwt om aandacht

De BMW 7 Serie heeft een nieuw gezicht waar hij zelf van lijkt te zijn geschrokken. De combinatie van de samengeknepen koplampen en bombastische grill maakt het een wat opzichtig geheel waar je even aan moet wennen. BMW lijkt hier dezelfde designlijn in door te voeren als bij de vorig jaar onthulde X7.

BMW 7 Serie


Bij Jaguar Land Rover verdwijnen nog eens 4500 banen

Bij Jaguar Land Rover gaan 4500 banen verloren. De Engelse autofabrikant heeft het moeilijk, vooral door de teruglopende vraag naar diesels, de minder snel groeiende Chinese markt en de onzekerheid over de Brexit.

Fiat Chrysler schikt voor 800 miljoen in dieselfraudezaak

Fiat Chrysler heeft een schikking getroffen met het Amerikaanse ministerie van Justitie en de staat Californië. Het concern koopt voor 800 miljoen dollar (ruim 690 miljoen euro) verder vervolging door dieselfraude af. Fiat Chrysler houdt echter vol onschuldig te zijn.

Audi PB18 e-tron van fantasie naar werkelijkheid

De Nederlandse Audi-topman Bram Schot heeft bekendgemaakt dat de futuristische Audi PB18 e-tron in productie gaat. De concept die vorig jaar tijdens het Pebble Beach Concours d'Elegance voor het eerst werd getoond zal in een oplage van vijftig stuks op de markt komen.