Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Genève 2019 - De belangrijkste elektro-nieuwkomers

De heren autobouwers staan klaar om hun elektrische modellen op de markt te introduceren. Wat zijn de belangrijkste nieuwkomers op de Autosalon van Genève. We stellen ze aan je voor.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Kan de DS 3 Crossback de strijd aan met de Audi Q2 en Mini Countryman

Met de 3 Crossback opent DS de aanval op de Audi Q2 en Mini Countryman. De Franse PSA-dochter positioneert de 3 Crossback als premiummodel met veel designdetails en opvallende materialen, maar weet de compacte SUV daarmee te overtuigen? Autovisie-testrijder Jaco Bijlsma legt de Franse premiumspeler op de pijnbank.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Infiniti trekt zich terug uit Europa

Infiniti zal vanaf 2021 geen nieuwe auto’s meer in Europa leveren. Dat heeft het luxemerk van Nissan vandaag bekendgemaakt. De productie van de in Europa gebouwde Q30 en QX30 wordt al volgend jaar beëindigd.

Dit kost de nieuwe Toyota Camry

Toyota maakt de Nederlandse vanafprijs van de nieuwe Camry bekend. Het leveringsprogramma is heel overzichtelijk. Op het menu staat enkel de 2.5 Hybrid.

Toyota Camry Hybrid


Kunstzinnige remklauwen van Brembo

Is dit een nieuwe trend in autoland: remklauwen met kunst? Brembo heeft er in ieder geval diverse gepresenteerd op de Autosalon van Genève maar geeft aan dat er nog geen productieplannen voor bestaan.

Leon Cupra R ST heeft nog Seat-badges

Cupra heeft rond 2020 zeven modellen gepresenteerd. Een aantal hebben we al gezien: de gelimiteerde Seat Leon Cupra R, de nieuwe Cupra Ateca en het studiemodel Formentor waarvan ook een productieversie verschijnt. Cupra presenteert nu de Seat Leon Cupra R ST. Het echte grote nieuws komt echter pas in 2020.

Seat Leon Cupra R ST


Seat Leon Cupra R ST

In aantocht: automotive resort Bicester Motion

De voormalige RAF-basis Bicester nabij Oxfordshire moet omgetoverd worden in een heus automotive resort met de naam Bicester Motion. Bicester Heritage - de partij achter alle plannen - heeft de ambitie om Bicester Motion groots op te kaart te zetten. De partij streeft naar een top-20-notering van toeristbestemmingen in het Verenigd Koninkrijk.

"Nieuwe Volkswagen Golf vertraagd"

Wie al in de startblokken staat om de Volkswagen Golf 8 te bestellen, moet langer geduld uitoefenen. Volgens het Duitse ‘Spiegel’ heeft Volkswagen productieproblemen met de vernieuwde hatchback, waardoor de eerste exemplaren later dan gepland van de band zullen komen. Om te voorkomen dat er een dip in de productie voor de fabriek ontstaat, zal Volkswagen de huidige Golf langer doorbouwen dan gepland.

Lamborghini CEO Domenicali over de toekomst

Het gaat goed met Lamborghini. In 2018 verkocht het merk mede door de komst van de super-SUV Urus in totaal 5.750 auto's. Een nieuw record. Maar Lamborghini is op oorlogspad. Lamborghini CEO Stefano Domenicali ziet mogelijkheden om nog verder te groeien. Maar wel op een verantwoorde manier.

Ferrari Breadvan Hommage, een update

Dat designhuis Niels van Roij Design werkt aan een coachbuilt Ferrari Breadvan Hommage is geen verrassing. De Nederlander geeft nu een update over het project, onder met nieuwe renderings en een full scale kleimodel.


Dit kost de nieuwe Skoda Scala

De levering van de nieuwe Skoda Scala start pas in mei 2019, maar de vijfdeurs hatchback bestellen is al mogelijk. Wat de Scala moet kosten? Dat vertellen we hier.

Skoda Scala


Renault Mégane R.S. Trophy 300 heeft vanafprijs

In het verleden stond de 280 pk sterke Mégane R.S. in de prijslijst voor ongeveer 42.000 euro. Met ingang van februari 2019 is die vanafprijs gestegen naar 50.540 euro voor de versie met EDC-automaat en 51.340 euro voor de variant met handbak. Renault maakt nu ook de vanafprijs van de Renault Mégane R.S. Trophy 300 bekend. Die is nog een tikkeltje duurder.

Jeff Guyton stopt als CEO van Mazda Motor Europe

De huidige topman van Mazda Motor Europe (MME) - Jeff Guyton - legt per 1 april 2019 zijn functie neer. Hij verlaat Mazda niet, maar gaat aan de slag als President van Mazda North American Operations (MNAO). Guyton wordt in Europa opgevolgd door Yasuhiro Aoyama, momenteel nog Managing Executive Officer bij Mazda Motor Corporation in Japan.

Megaplan van Volkswagen: 70 BEV's rond 2028

Geen vijftig maar zeventig batterij-elektrische auto's van Volkswagen vóór 2028. Volkswagen is van plan om aanzienlijk meer volledig elektrische auto's op de markt te gaan brengen.

Brandgevaarlijke Ferrari’s terug naar de dealer

Het overkomt zelfs de besten en dus ziet Ferrari zich nu genoodzaakt toe te geven een foutje te hebben gemaakt. Het bedrijf roept verschillende eigenaren van zijn modellen op een tussentijds bezoek te brengen aan de dealer. Gebleken is dat er brandgevaar kan ontstaan in de nieuwste modellen.

Sportief gelijnde broer Audi Q3 gaat Q3 Sportback heten

Dat Audi op basis van de Q3 een sportief gelijnde coupé-variant gaat uitbrengen, is geen geheim. De Duitse autobouwer kondigde al eerder zijn komst aan. De fabrikant gaf zelfs zijn naam prijs.

Duik in de prijslijst: Opties van de Morgan Plus Six

De Morgan Plus Six luidt een nieuw tijdperk in voor Morgan. Het merk heeft afscheid genomen van de ongeblazen 4,8-liter BMW V8-motor. In de plaats van komt een geblazen 3,0-liter zes-in-lijn BMW-motor. Wat moet de nieuwe Morgan Plus Six kosten? En hoe duur zijn de opties? Of nog interessanter: welke opties zijn er? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.


Mercedes CLA heeft eindelijk een prijs

In Hongarije draait de productie van de Mercedes CLA al op volle toeren en ook de eerste exemplaren voor de Nederlandse markt staan al op de band, ondanks dat nog niemand wist wat de vierdeurs Coupé moest gaan kosten. Goed dat nog voor de daadwerkelijke levering de prijsstelling dan toch bekend is gemaakt.

Zevenduizend banen weg bij Volkswagen

Volkswagen gaat zevenduizend banen schrappen. De autofabrikant wil daarmee de productiviteit verhogen en tegen 2023 bijna 6 miljard euro per jaar besparen.

Toyota wil naar de maan... en neemt een busje mee

Het is al bijna 1 april, maar Toyota lijkt vrij serieus over deze maanauto. Het merk gaat de samenwerking aan met de Japan Aerospace Exploration Agency en ontwikkelt deze nog naamloze lunar rover.


BMW en Volkswagen schrijven al orders voor iX3 en ID.

Interessante timing. Tesla onthult vandaag de Model Y. En toevallig kondigen BMW en Volkswagen tegelijkertijd aan dat de ID. en de iX3 te bestellen zijn. De Volkswagen vanaf 8 mei. De BMW per direct.

Pantera-hommage van Ares Design kost 615.000 euro

Coachbuilding lijkt weer een beetje terug van weggeweest. Ares Design uit Modena bouwde onder meer al een coupé op basis van de Bentley Mulsanne en introduceerde enige tijd geleden deze Panther, waarvan dit de productieversie is.