Autovisie
Autovisie Nieuws 22 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Automobiele meubels: wagenpark voor in huis

Een echte petrolhead zit natuurlijk het liefst altijd op de weg. Maar om je auto nou in de woonkamer te parkeren, gaat een beetje ver. Dus zijn er gelukkig alternatieven om ook in je woonkamer aan je automobiele trekken te komen.

Jaguar XJ-boekenkast

Je moet uiteraard een beetje de ruimte hebben voor deze Jaguar XJ-kast, maar dan heb je wel een ongekende blikvanger in huis staan. Oma’s servies in de kofferbak, kookboeken op de plank en het gekoesterde zilverwerk in het dashboardkastje. Het meubel is een fraai stukje ‘Dutch Design’ van het bureau Denieuwegeneratie. Het werk staat in het hypermoderne, klimaatneutrale huis Dutch Mountain in Huizen.

Mini Cooper-bureau

Mini bureau

De Mini, een van de meest iconische auto’s aller tijden, doet het niet alleen goed in de garage, maar blijkt ook uitermate geschikt voor de studeerkamer. Dat idee hebben meer mensen opgevat, want er zijn tientallen, zo niet honderden Mini’s verspijkerd tot meubelstuk, met wisselend resultaat. Dit is in zonder meer een ontzettend geslaagd exemplaar, en nog praktisch ook.

Ford Mustang-pooltafel

Hij is wat korter dan zijn evenbeeld, maar daarom niet minder mooi. De tafel is afkomstig van een Amerikaans bedrijf dat zich volledig toespitst op het produceren van autopooltafels. Voor een kleine 10.000 dollar (ruim 9000 euro) is dit de perfecte opvulling voor een ‘mancave’. Tegen een meerprijs kunnen de keus en ballen ook worden gepersonaliseerd.

Volkswagen G(rill)TI-barbecue

De echte autoliefhebber vergeet ook zijn tuin niet en daar heeft de maker van deze grill iets moois op bedacht. Een klassieke Golf GTI gecombineerd met barbecueën en bier, mannelijker wordt het haast niet. De functionerende lampen zorgen ervoor dat er tot in de vroege uurtjes gegrild kan worden.

Gecrashte Ferrari-koffietafel

Wellicht dat je elke keer een beetje verdrietig wordt als je een kopje op de tafel zet, maar niet getreurd, de Ferrari was al tot pulp gereden voordat hij in het tafeltje verdween. De Franse kunstenaar Charly Monelli vond een geruïneerde Ferrari 308 op de vuilstort en liet vervolgens zijn creativiteit de vrije loop. Om in het meubelstuk te passen moest het wrak echter nog wel een paar keer door de pers. Voor 16.000 dollar (ruim 14.500 euro) is ‘ie voor jou. Een hoop geld, maar dan heb je wel een echte Ferrari in huis staan.

Zithoek-Trabant

Onze collega’s van GasPedaal doen ook een duit in het zakje wat betreft automobiele inrichting. Zij zijn gewapend met een slijptol deze Trabant te lijf gegaan, met deze toffe zithoek als resultaat.

Ken jij nog meer voorbeelden van dit soort meubelstukken? Laat het ons weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.