Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Autofolder: Renault Safrane

Nu ik de folder van de Renault Safrane in handen heb, schrik ik even van het jaar waarin ik hem heb gekregen. De brochure is namelijk van maart 1992. Alweer 24 jaar terug maar gevoelsmatig zo kortgeleden.

IMG_5751

Autofolder

Ik was zeventien jaar oud en weet nog heel goed wanneer ik de brochure voor de eerste maal zag. Dat was bij de lokale dealer. Ik stond in de deurpost van het kantoor van de verkoopleider en had hem om nieuwe folders gevraagd. Hij opende zijn hoge kantoorkast en pakte de voor mij IMG_5763

Geweigerd

Het was de allereerste keer sinds het begin van mijn verzamelwoede dat ik bij dat bedrijf een brochure werd geweigerd. Ik had er vrede mee, want het was een bijzonder exemplaar. Maar natuurlijk stond die autofolder nu op mijn lijstje van ‘must-haves’.

IMG_5766

In gedachte

Het lukte mij niet om de brochure te bemachtigen. Niet bij de lokale Renault-vertegenwoordiger, niet bij andere vestigingen. De Safrane-folder in de luxe verpakking verdween niet uit mijn gedachten.

LEES OOK: AUTOFOLDER DAUER 962 LE MANS

Verjaardag

Een jaar later ontmoette ik een jonge gast die bij een Renault-dealer als monteur werkte. Ik vertelde hem van de brochure. Hij kende de uitgave. Enkele maanden later, op mijn verjaardag, ontving ik de folder. Verpakt in cadeaupapier, wat de verrassing des te groter maakte. Dat ik de autofolder zou bemachtigen, had ik wel verwacht. Maar niet dat ik hem ooit voor mijn verjaardag zou krijgen.

IMG_5771

Intern

De autofolder van de Safrane is ook als losse brochure uitgegeven. Er is een groot verschil. Achterop de reguliere uitgave ontbreekt een zinnetje: ‘Deze brochure betreft een voorinformatie aan de dealerorganisatie van Renault Nederland’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.