Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 4 sep 2016

Autofolder: Porsche 911 Sport Classic

Je hebt van die dealerbezoeken dat alles mee zit. Zo’n dag had ik onlangs weer, toen ik een Franse Porsche-dealer bezocht. Ik liep met een enorme stapel brochures de showroom uit, inclusief de hier afgebeelde folder van de in mijn ogen geweldige 911 Sport Classic.

IPorsche 911 Sport Classic brochure House of Petrolhead MG_8503

Het bezoek leek in eerste instantie niet zo succesvol te verlopen. Ik spreek niet goed Frans en vraag dan in de Franse taal of de betreffende baliemedewerker of verkoper Engels spreekt. Welnu, in Frankrijk is er zelden een medewerker van een autobedrijf die de Engelse taal machtig is. Tijdens mijn bezoek aan een Franse Porsche-dealer liet ik de verkoper weten dat ik zijn taal niet machtig ben. Ik leg dan vervolgens in een standaardzin uit dat ik een verzamelaar van autobrochures ben en op zoek ben naar recente uitgaves. Ik kreeg daarop natuurlijk een antwoord in het Frans. Wat de beste man zei, weet ik nog steeds niet. Ik keek hem verontwaardigd aan, waarna we richting zijn collega liepen. En wat bleek, zijn oudere collega sprak vloeiend Engels. Wederom legde ik uit een verzamelaar van brochures te zijn en vroeg hem specifiek om enkele modellen.

Porsche 911 Sport Classic brochure House of Petrolhead IMG_8493Helaas

Hij liep naar de folderkast om de hoek en pakte de gevraagde documentatie. Helaas voor mij, het waren allemaal brochures die ik al had. Ik gaf de boekjes netjes terug en toonde op mijn telefoon het overzicht met druknummers van alle Porsche-brochures die ik had. De verkoper zei geen nieuwere versies van de gevraagde modellen te hebben. De kast om de hoek ging dicht.

Porsche 911 Sport Classic brochure House of Petrolhead IMG_8504Oudere uitgave

Maar hij zette een stap terug, opende de kast opnieuw en pakte daar een oudere brochure uit. Het was de Franse uitgave van de Cayman en Boxster Black Series. Die had ik nog niet. Vervolgens zei de verkoper dat ik wel even in de kast mocht kijken om te zien welke ik nog meer niet had. En zo stond ik uiteindelijk alle druknummers van de aanwezige brochures te controleren. Het bedrijf had ook nog een Black Series-folder van de Boxster/911 liggen. Een uitgave die ik ook nog niet had.

Porsche 911 Sport Classic brochure House of Petrolhead IMG_8500Koffietafelboek

Ik scande alle vakken en viste alle onbekende brochures ertussen uit. Op de onderste plank stond een kartonnen doosje. Ik keek erin en daar lag de luxe koffietafeluitgave van de Panamera én de brochure van de 911 Sport Classic. Laatstgenoemde heb ik in het Nederlands en Engels, maar de Franse variant nog niet. Ik vroeg de verkoper of ik de Sport Classic-uitgave mocht meenemen. “Geen probleem”, zei de man en ik moest bijna lachen toen hij zei dat de auto “niet meer leverbaar” is. Van de Sport Classic bouwde Porsche 250 stuks en die waren allemaal binnen een mum van tijd vergeven. De brochures blijkbaar niet. Met een stapel van zo’n 25 cm verliet ik na een half uur met een brede glimlach de showroom.

 

AUTOFOLDER: ZENVO ST1

AUTOFOLDER: JAGUAR XJ

AUTOFOLDER: ASTON MARTIN V12 VANQUISH

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.