Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 31 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Autofolder: Aston Martin V12 Vanquish

Het was de laatste ‘tractor’ die Aston Martin bouwde, de V12 Vanquish. Het was voor de Engelse autobouwer het einde van een tijdperk, want daarna verschenen de Henrik Fisker-designs, die rank en slank waren. De hier afgebeelde brochure is geheel in de Japanse taal, gekregen toen ik in 2003 bij de dealer in Tokio was.

Autofolder: Aston Martin V12 Vanquish IMG_6112

Voor mijn werk reisde ik in 2003 af naar Japan, waar ik een bezoek zou brengen aan de Tokyo Motor Show 2003. Het was een vijfdaagse reis, waarvan twee dagen waren gereserveerd voor het beursbezoek, een dag sightseeing en reistijd. Onderweg met de bus naar het hotel hield ik altijd nauwlettend de afgelegde route in de gaten. Zag ik een autobedrijf dan onthield ik altijd waar het bedrijf zich ten opzichte van het hotel bevond.

IMG_6114
Autofolder: Aston Martin V12 Vanquish

Steenworp afstand

Op een van de dagen nam de bus een afwijkende route naar de tentoonstelling. Wat bleek, op steenworp afstand van het hotel bevond zich een Aston Martin-dealer. Het was bij Audi Roppongi linksaf en vervolgens na een paar honderd meter aan de rechterkant. We waren bijtijds bij het hotel. Ik stapte de bus uit en in plaats van naar mijn hotelkamer te gaan zette ik direct koers naar het dealerbedrijf.

Autofolder: Aston Martin V12 Vanquish IMG_6116Hoteladres

Ik arriveerde bij de Aston Martin-dealer. Ik liep een rondje en bestudeerde de sportwagens van het merk. De dame achter de receptie vroeg of ze mij kon helpen. Ik stelde enkele vragen over de auto’s en sloot af met de vraag of ze een LEES OOK: AUTOFOLDER: BITTER SC COUPÉ

Exorbitant

Niet alleen is het een fraai document, ik vind de V12 Vanquish een heel bijzondere auto. Door zijn forse afmetingen, zijn brute lijnen en bovenal het waanzinnige motorgeluid. Hij kostte destijds in Nederland exact 708.000 gulden, ongeveer 320.000 euro. Nu, maar vooral toen al een exorbitant hoge prijs.

Autofolder: Aston Martin V12 Vanquish IMG_6117Koopje

Na de Japanse brochure van Astons topmodel kocht ik later bij dealer Kroymans de Engelstalige brochure. Die kostte me 41 euro. Maar ach, als je de exclusievere Japanse variant voor niets hebt gekregen, was dat een koopje.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.