Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Auto blijft ook komende weken mateloos populair

De auto is sinds de uitbraak van de coronapandemie ontzettend populair. Dat blijft de komende weken zo, als we met z’n allen weer op vakantie gaan.

Zes van de tien Nederlanders gaat deze zomer namelijk weer met de auto op vakantie naar het buitenland. De reden laat zich raden. Het belangrijkste argument om dat te doen, is immers de flexibiliteit van de auto bij veranderende coronamaatregelen. “Veel mensen kiezen voor een autovakantie in plaats van een vliegreis. Je kunt dan sneller schakelen als de kleurcode van een land naar oranje of rood gaat”, zo stelt Bas Knopperts, reisverzekeringsexpert bij Independer, dat het onderzoek liet uitvoeren.

Reisverzekering populair

“Daarnaast zien we dat mensen zich dit jaar extra goed verzekeren. De vraag naar reisverzekeringen is bij ons dit jaar met 400 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. En ook deze maand ligt de vraag hoger dan in juni 2019, toen er nog geen sprake was van corona.” Wie een verzekering afsluit, moet wel uitzoeken wat de dekking van een reisverzekering is. Independer meldt namelijk dat verzekeraars geen dekking bieden bij annulering vanwege coronamaatregelen, terwijl ruim een kwart van de mensen wel zegt zo’n verzekering met die reden af te sluiten.

De Nederlander gaat het liefst naar de bekende landen. Meer dan de helft van de Nederlanders die naar het buitenland op vakantie gaan, reist af naar Duitsland, Frankrijk, Spanje of Italië.  Overigens is het bij lange na niet zo dat alle Nederlanders de landsgrenzen willen passeren. Ruim 40 procent van de mensen die een vakantie heeft geboekt of wil boeken, kiest voor een verblijf in eigen land. Ook hier is de reden geen verrassing: men vindt een trip naar het buitenland dan vaak nog iets te onzeker vanwege de geldende maatregelen.

Inspiratie

Dat een vakantie via het asfalt steeds populairder wordt, bleek de afgelopen maanden ook al uit de interesse in en populariteit van campers. Vorige maand kwam naar buiten dat Nederland meer campers en caravans telt dan ooit tevoren. Zoek je inspiratie voor jouw perfecte buscamper? Of ben je nog op zoek naar de perfecte caravantrekker voor deze zomer? Via onderstaande artikelen helpen wij je op weg!

5 redenen om (niet) met een camper op vakantie te gaan

Occasions: drie ijzersterke stationwagens voor maximaal € 4.500 getipt

Campers steeds populairder: dit zijn de nieuwste trends

Occasions: drie robuuste caravantrekkers voor maximaal € 20.000 getipt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.