Audi volgt het voorbeeld van Mercedes-AMG en binnenkort ook BMW M GmbH níet om zijn vierwielaangedreven sportmodellen met een Drift Mode uit te rusten. Mogelijk maakt de autobouwer voor één Audi Sport-model een uitzondering.

Audi R8 V10 Plus - Throwback Thursday - Peter Hilhorst - Autovisie.nl


Stephan Winkelmann, topman van Audi Sport (voorheen Quattro GmbH) en verantwoordelijk voor de S- en RS-modellen van Audi, geeft aan geen heil te zien in de Drift Mode zoals Mercedes-AMG op de E63 S heeft, voor de RS-modellen. Hij levert zijn modellen als echte vierwielaandrijvers. Sterker nog, alle S- en RS-types zijn Quattro-versies.

Audi RS6 - Audi RS -1- Autovisie.nl


R8 Drift Mode

Winkelmann geeft aan voor mogelijk een model een uitzondering te maken, de R8. Maar of de Drift Mode daarbij gecombineerd wordt met vierwielaandrijving of juist alleen achterwielaandrijver, zegt de topman niet. De tweelingbroer van de Audi R8 is de Lamborghini Huracán en dat type is sinds vorig jaar ook leverbaar als RWD, eerder als LP580-2 voorgesteld.

quattro Drivetrain


BMW M5

Mercedes-AMG zal zijn driftmodus op meerdere types introduceren. Op de S-Klasse komt het mogelijk alleen op de Coupé-variant, terwijl het voor de GLC 63 al is bevestigd. BMW past het systeem op de M5 toe. De dik 600 pk sterke sportsedan komt later dit jaar op de markt.

Video

Bekijk hier hoe Drift Mode werkt. Autovisie’s testredacteur Peter Hilhorst legt het stapsgewijs uit.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!