Autovisie
Autovisie Nieuws 30 aug 2016

Audi zet elektrisch offensief in richting Tesla Model S

De Duitse luxemerken vinden het maar niks dat Tesla zo scoort met elektrische premiummodellen. Dus komt ook Audi met een aantal nieuwe elektrische auto’s.

Audi e-tron quattro concept
Audi e-tron quattro concept

Audi

Zo werkt het Duitse merk in de eerste plaats aan een Tesla Model S-concurrent: een vierwielaangedreven elektrische sedan, die mogelijk de naam A9 e-tron zal krijgen. Hoogste baas Rupert Stadler heeft volgens Britse media al het groene licht gegeven voor dit model.

Tesla claimt voor de Model S al een bereik van meer dan 600 kilometer sinds Audi Traffic light information system

Autonoom

Verder wil het Duitse merk met de A9 e-torn een volgende stap zetten op het gebied van autonoom rijden. Volgend jaar debuteert er op de A8 al een nieuw systeem waardoor de auto tot 60 kilometer per uur zichzelf kan besturen – ‘fase 3’ op het gebied van de zelfrijdende auto. Fase 4 kan nog meer overnemen van de bestuurder en kost daarom significant meer rekenkracht, maar moet werkelijkheid worden op de elektrische luxe sedan.

SUV

Veel techniek zal ook gedeeld worden met de Q6 e-tron – die auto wordt in de eerste plaats als elektrische auto ontwikkeld. Daarnaast zit er een opvolger voor de A3 e-tron in het vat. In 2020 wil Audi zo drie EV’s in het modellengamma hebben, vijf jaar later moet zelfs 25 procent van de line-up volledig elektrisch zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.