Autovisie
Autovisie Nieuws 3 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi wil fabrieksteam in Formule E

Na twee succesvolle jaren van het ABT Formule E-team, wil Audi het volgend jaar zelf gaan proberen in de elektrische topklasse van de autosport. In het vierde seizoen, dat eind 2017 van start gaat, moeten er twee officiële Formule E-auto’s van het merk uit Ingolstadt aan de start verschijnen.

Audi ABT Formule E - Autovisie.nl

Ontwikkeling

Audi wil met Formule E meer aandacht krijgen voor de elektrische modellen. In 2025 moet een kwart van de verkochte modellen van het merk namelijk een elektrische aandrijflijn hebben. Tegelijkertijd wil Audi de sport gebruiken om nieuwe technieken uit te proberen, zoals ze al eerder deden met vierwielaandrijving in de rallysport en diesel in het World Endurance Championship.

Populair

Formule E wordt steeds populairder onder autofabrikanten. Volgend seizoen start ook Jaguar in de elektrische sport. DS, Renault, Faraday Future en Venturi zijn daarnaast ook verbonden aan de sport. Audi zou het elfde team zijn in de sport. Voor het seizoen van 2017/2018 wordt ook BMW genoemd als mogelijke kandidaat, maar daar is nog niets officieel van aangekondigd.

2017

In het derde seizoen van Formule E, dat op 9 oktober van start gaat, stappen coureurs Lucas di Grassi en Daniel Abt achter het stuur van de auto van team ABT Schaeffler. Wel wordt de auto prominent voorzien van Audi stickers, om de ambities van het merk duidelijk te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.