Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 4 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi TT Sportback en TT SUV afgeschoten

Voor wie op het punt staat om een vierdeurs Audi TT Sportback of de vijfpersoons TT SUV te bestellen, is er slecht nieuws. Audi ziet af van uitbreiding van het TT-programma met de vierdeurs coupé en de hoge SUV, ondanks dat de fabrikant lange tijd ervan overtuigd was dat er een derde TT-familielid zou moeten komen.

Audi TT Offroad a
Audi TT Offroad

Het schrappen van de plannen om Audi’s TT-familie uit te breiden, blijkt uit een gesprek tussen Autovisie en Audi’s designbaas Marc Lichte. Hij zegt: “We hebben de focus verlegd.” Lichte geeft aan dat de TT Sportback en de TT SUV niet voor niets zijn geweest. De twee studiemodellen dienen nu ter inspiratie voor de opvolgers van de A3 sedan en de Q3 die achtereenvolgens in 2019 en 2018 komen.

Shooting Brake

Audi liep jaren met het idee rond om van de TT ook een derde carrosserievariant te brengen. Op basis van de tweede generatie TT verscheen een studiemodel Shooting Brake, terwijl de huidige editie de basis vormde voor de studiemodellen Sportback en Offroad-concept.Audi TT SB

Media

Het management stond achter het plan om de TT-lijn te verrijken en toetste middels concept cars de marktvraag voor een extra TT-model. Het concern liet zelfs media, waaronder Autovisie, met de prototypes rijden om zo te zien welk model in productie zou moeten gaan. Uiteindelijk komt dus geen van beide recente TT-studiemodellen op de markt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.