Autovisie
Autovisie Nieuws 11 jul 2017

Audi speelt voor tuner met Audi Sport Performance Parts

Als je je Audi R8 of TT wilt sjonnificeren, hoef je niet meer bij vage tuners als Mansory en Prior Design langs. Je kunt na de zomer ook bij Audi zelf terecht voor een setje Audi Sport Performance Parts.

Performance Parts

Die Performance Parts zullen ongetwijfeld later naar andere Audi-modellen komen, maar eerst zijn de R8 en TT aan de beurt. Om met de meest in het oog springende onderdelen te beginnen… Er zijn ‘aero kits’ voor de R8 en TT beschikbaar. Die bestaan onder meer uit kleine ‘winglets’ voor de voorwielen, een forse achtervleugel en het nodige diffuser- en splitterwerk. Volgens Audi zitten al die aanpassingen er overigens niet voor de show. Het aeropakket geeft de R8 250 kilogram neerwaartse druk bij 330 km/h (toename van 100 kilogram) en verdubbelt de ‘downforce’ bij 150 km/h (van 26 naar 52 kilogram).

LEES OOK: AUDI R8 AUDI SPORT EDITION LOOPT ROOD AAN

Dan zijn er nog sportonderstellen voor de R8 en TT, andere remleidingen (die zorgen voor minder ‘fading’), uitlaatsystemen van Akrapovic en zwarte 20 inch lichtmetalen wielen. Die laatste zijn ultralicht. Ze besparen op de R8 tot wel 8 kilogram aan gewicht en op de TT tot wel 7,2 kilogram. Daarbij is er een veerpootbrug te bestellen voor de Audi TT. Deze is opgetrokken uit met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) en vervangt de achterzitjes in de TT. Daardoor wordt de auto ongeveer 20 kilogram lichter en krijgt hij een hogere torsiestijfheid. In het interieur van zowel de R8 als de TT vinden we onder andere een met Alcantara bekleed sportstuur terug en schakelflippers van CFRP (voor de zeventraps S Tronic-modellen).

Audi R8 Performance Parts

Audi TT Performance Parts

Audi R8 Spyder V10 Plus: Zo willen wij ook wel groen rijden